Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, susţine că pe lângă deficitul record de trei miliarde de euro, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale!

Deputatul cărăşean spune că se alătură reprezentanților IMM-urilor și ai firmelor de export și cere, din nou, ca ministrul Năsui să plece cât mai repede din fruntea Ministerului Economiei, „pentru că a compromis aproape toate programele esențiale de sprijinire a antreprenorilor“.

„Câţu a dus România la un deficit record de 3 miliarde de euro, în numai 3 luni, cu 500 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut. Sub Guvernarea Coaliției Austerității, se produc în țară din ce în ce mai puține bunuri și se importă din ce în ce mai mult. Situaţia este disperată şi în agricultură, guvernele Orban și Câțu au distrus afacerile fermierilor și ne-au transformat din exportatori, în importatori de cereale și de produse agroalimentare“ susţine Hurduzeu.

Şeful PSD Caraş-Severin mai consideră că România poate echilibra balanţa comercială doar dacă guvernul va înțelege că trebuie să sprijine cu prioritate afacerile românești, să încurajeze producția și exportul, nu să acorde privilegii clientelei politice: „De la instalarea acestui ministru al Economiei, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale. Asta înseamnă că mor firmele de export, că oamenii sunt aruncați în șomaj, că România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar. Năsui și premierul Câțu, care a refuzat în mod repetat să-l demită, sunt direct responsabili pentru accentuarea degradării economiei românești și pentru sărăcirea românilor“.

JCS-N.C.