Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul PSD, Silviu Hurduzeu, spune că social-democraţii susţin majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 și pentru viitor consideră că e necesar ca măsurile guvernului să se concentreze pe protejarea pensionarilor cu venituri mici!

Propunerea PSD, în opinia lui Hurduzeu, prezentată la finalul lunii august, ca punctul de pensie și pensia minimă să fie majorate cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023, a fost fundamentată pe o analiză economică serioasă, din care reiese în mod clar că o astfel de măsură este sustenabilă pentru anul 2023.

„Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici a căror putere de cumpărare a fost serios afectată de inflația globală și de criza energetică ce se manifestă la nivel european. Nu se merge pe scenariul cu două tranșe, apărut în presă. Pensia va crește de la 1 Ianuarie, cu cel puțin 10%! “, a mai precizat şeful PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

JCS-N.C.