Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Fapte, nu vorbe, dle ministru! Nu ne puteți spune (doar) din gură că la iarnă va fi bine, că România are și energie electrică și gaze pentru încălzire“, sunt cuvintele adresate lui Virgil Popescu de către deputatul PSD, Silviu Hurduzeu!

Şeful social-democraţilor cărăşeni susţine că acelaşi ministru a fost cel care a garantat că liberalizarea pieței energiei va aduce prețuri mai mici. Și a fost exact invers!

„Și tot dumneavoastră ați insistat de-a dreptul sinucigaș pentru interesul nostru energetic, să închideți și să dezafectați centralele pe cărbune. Și doar insistența majoră a PSD v-a schimbat planul! Iar acum vă bateți cu pumnul în piept că, iarna asta și cea viitoare, nu vom vedea o scădere a producției de energie din cărbune. Mai bine rezolvați cu rezerva de gaz. Umpleți depozitele, dacă puteți și aveți cu ce, precum Polonia, că în două luni vine frigul și nu le avem pline nici pe jumătate! Și rezolvați aberația cu blocarea aprovizionării cu cărbune a Complexului Energetic Oltenia, a cărui funcționare e vitală pentru sistemul energetic, pentru economie și pentru populație!“, a mai precizat Silviu Hurduzeu în mesajul adresat ministrului Energiei.

JCS-N.C.