Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean crede că fostul edil s-a întors în calitate de consilier al viceprimarului său pentru a nu-şi pierde beneficiile funcţiei pe care a deţinut-o! 

După victoria obţinută de Mirel Patriciu Pascu pentru Primăria Bocşa, social-democraţii cărăşeni speră într-o reuşită a lui Dorinel Ungureanu, la Anina, unde, deocamdată, nu se pot organiza alegeri. Acuzaţiile celor de la PSD se îndreaptă împotriva fostului primar, Gheorghe Românu, cum că nu s-ar putea obişnui cu ideea că nu mai e primar.

„După Mirel, urmează Dorinel, chiar şi rimează, spune deputatul Silviu Hurduzeu, preşedintele PSD Caraş. Sigur că la Anina, prefectul judeţului, în limite legale, a tras cât a putut de timp în a emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen al fostului primar. Primarul a contestat, s-a obişnuit foarte greu cu faptul că nu mai e primar. Aţi văzut că mai participa la anumite întâlniri în care era prezentat de Consiliul Judeţean ca primarul localităţii şi era de câteva zile cu ordinul de încetare a mandatului, ordin al prefectului care este executoriu. Sigur, cu posibilitatea de contestaţie! Ceea ce a şi făcut fostul primar, a contestat ca să mai tragă de timp, Guvernul neputând din acest motiv să organizeze alegeri la Anina, postul nefiind vacant 100%, el contestând ordinul prefectului şi judecându-se acest lucru. Există 0,001% şanse, poate, să se întoarcă. Sigur, el îşi doreşte, nu se obişnuieşte uşor cu acest gând că nu mai e primar şi nu mai are maşină. Am înţeles că actualul viceprimar l-a luat consilier ca să nu-şi piardă nici dreptul de a avea maşină. Deşi mai rari consilieri ai unor primari sau ai unor preşedinţi de consilii judeţene care să beneficieze de maşină. Însă la Anina e posibil orice! Şi probabil că-i lipsea foarte tare aerul din primărie. Şi atunci, de la înălţimea funcţiei de primar a ajuns consilier şi asta dă poate bine la CV. Nu ştiu dacă până la urmă este o chestiune morală, fiind primar care ţi-ai luat un ordin de încetare a mandatului înainte de termen. Nu cred că este moral ca din primar să te duci apoi consilier, pentru a vedea ce se semnează în primărie şi a beneficia de maşina instituţiei“, a concluzionat, în cadrul unei recente conferinţe de presă, deputatul cărăşean.

JCS-A.M.