Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul Silviu Hurduzeu, șeful PSD Caraș-Severin și candidatul la președinția CJ, a prezentat un document care ar confirma dezastrul absorbţiei fondurilor europene în Caraş – Severin, principalul vinovat fiind, în opinia lui Hurduzeu, primarul Reșiței, Nelu Popa!

„Din 3 miliarde de lei contractaţi în mandatul meu de preşedinte al CJ, au fost absorbiţi doar 1,7 miliarde de lei. Vorbim de un procent de 57%. Foarte probabil, printre cele mai mici din ţară. În urmă cu o lună, din postura de deputat care reprezintă judeţul, am făcut o interpelare către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a vedea câte contracte cu fonduri europene aferente exerciţiului 2014 – 2020 al UE am avut şi câte au fost duse la bun – sfârşit. <<Buba>> cea mai mare nici măcar nu este la Consiliul Judeţean, instituţie condusă de PeNeListul Dunca, ci la Reşiţa, unde sunt zeci de contracte nefinalizate sau etapizate. Este clar că actuala administraţie PNL nu ştie, nu poate şi, mai rău, nici nu vrea.“, a spus Silviu Hurduzeu într-o postare pe rețelele de socializare.

În replică, edilul Reșiței spune că social-democratul încearcă să inducă în eroare cărășenii cu niște date pe care nu le înțelege. Și pentru asta, se oferă să-i explice și, dacă e nevoie, să-i și deseneze șefului PSD Caraș-Severin ca să priceapă cum e cu fondurile europene. „Am văzut postarea deputatului Silviu Hurduzeu, dar e ca la Radio Erevan: nu era maşină, ci era cal, nu s-a câştigat la Loto, ci s-a furat. Datele furnizate de Ministerul Fondurilor Europene ca răspuns la interpelarea lui Hurduzeu sunt reale, sunt corecte. Doar că cele 3 miliarde de acolo se împart în 2 miliarde fonduri nerambursabile şi un miliard cofinanţări. În plus, din cele 384 de proiecte, cele mai multe sunt ale unor firme private din judeţ. Din cele 2 miliarde fonduri europene, s-au făcut plăţi de 1,7 miliarde, deci încă mai sunt plăţi de făcut. De exemplu, cererile de plată din decembrie nu sunt procesate de ADR-uri nici acum. Silviu Hurduzeu a împărţit cumva cele 3 miliarde pe la 1,7 şi i-a ieşit un dezastru. Încearcă să inducă reşiţenii și cărăşenii în eroare cu un fel de talmeş-balmeş din care nici el nu înţelege nimic. Să vină să îi explic, îi şi desenez dacă vrea. În rest, rămâne cum am stabilit!“, ne-a declarat primarul Reşiţei, Nelu Popa, punând punct, deocamdată, subiectului.

JCS-Nina Curița