Hurduzeu: Arafat nu poate lua decizii discreționare! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful social-democraților cărășeni, deputatul Silviu Hurduzeu, spune că PSD va depune în regim de urgență, în Parlament, un proiect de lege care să supună controlului judiciar, în procedură de urgență, toate Hotărârile de Guvern și deciziile CNSU, care limitează drepturi și libertăți!

Hurduzeu îl acuză pe șeful DSU, Raed Arafat, că sfidează Constituția și instanțele de judecată prin deciziile pe care le ia.

„O astfel de lege este necesară, fiind o obligație a Parlamentului după ce Curtea Constituțională a arătat că nu există un control adecvat asupra actelor administrative ale Guvernului. O persoană precum șeful DSU, Raed Arafat, care NU este supusă vreunei răspunderi publice, fiind numită în Guvern, nu poate lua decizii discreționare care intervin puternic în zona libertăților si drepturilor fundamentale. Șeful DSU nu va răspunde niciodată, de exemplu, pentru faptul că îngrădește dreptul la asistență medicală sau pentru că îngrădește accesul la justiție, sfidând prevederile legale și constituționale, dar și deciziile Curților de Apel care au anulat 6 din cele 10 hotărâri date de Guvern în baza recomandărilor venite de la CNSU. România nu poate continua să meargă spre stalinism și trebuie să revină la soluțiile dintr-o democratie autentică, constituțională”, a precizat deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

JCS-L.A.