Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La formația reșițeană a venit extrema stângă Florin Dospinescu, de la Știința Municipal Bacău.

După achiziționarea extremei Lucian Ignat, de la formația de Ligă Națională Potaissa Turda, liderul Seriei B a Diviziei A de handbal masculin, HC Adrian Petrea Reșița, mai dă o lovitură pe piața transferurilor. Având în față perspectiva promovării în Liga Națională, conducerea echipei reșițene se preocupă din timp pentru întărirea lotului. Astfel, la antrenamentul de luni dimineață a fost prezent Florin Dospinescu, extrema stângă care și-a reziliat săptămâna trecută contractul cu Știința Municipal Dedeman Bacău. Handbalistul urmează să semneze un contract cu HC Adrian Petrea pe cel puțin un sezon și jumătate.

Am făcut a doua achiziție în vederea participării în Liga Națională, prin aducerea unui prieten de-al meu, Florin Dospinescu, un jucător bun pe postul de extremă. Nu degeaba are selecții în lotul național al României şi a fost un jucător exponențial la Bacău, ne-a spus antrenorul și handbalistul Adrian Petrea. Publicului băcăuan îi pare rău că Florin a părăsit gruparea locală. Îi spun bun venit la Reșița şi ne bucurăm foarte mult că am reușit acest transfer, unul important care, în opinia mea, acoperă postul de extremă stângă la parametri foarte mari. Sunt în curs de perfectare actele, noi ne dorim să-l ținem cât mai mult la echipa noastră. Va fi jucătorul nostru în acest retur și cel puțin un sezon în Liga Națională.“

Florin Dospinescu s-a arătat încântat de venirea la Reșița, dorind să facă performanță și cu noua sa echipă. „La mine a fost foarte simplu. Mă știu cu Adi de la Bacău, am fost și colegi de cameră, am rămas prieteni. Dorința mea a fost să plec de la Bacău pentru că acolo, așa după am mai declarat, nu mai aveam loc. Și atunci am ales varianta de a pleca la o echipă care îmi oferă posibilitatea să joc. Nu știu de ce nu aveam loc la Știința, mai multe poate vă spune Mateo Garralda (antrenorul de la Știința Municipal Dedeman Bacău – n.r.). Prea multe nu am vorbit cu el și am preferat să nu vorbesc de handbal. Nu consider că e un pas înapoi în cariera mea venirea la o echipă de Divizia A, ci un pas înainte. Am venit să ajut echipa din Reșița să fie înapoi în prima ligă, cum s-au obișnuit oamenii de aici. Cu siguranță va fi la fel cum a fost. Nu am stabilit toate detaliile contractului, poate să fie un an-doi, poate pe viață. Sunt deschis la orice. Nu banii m-au făcut, îi fac eu pe ei.“

Florin Dospinescu a jucat din 2010 la Știința Municipal Bacău, venit de la CSU Suceava, și i-a cucerit rapid pe suporterii băcăuani datorită devotamentului său. Mai mult, evoluțiile sale l-au propulsat și în echipa națională a României. Nemafiind dorit la Bacău, a ales să înceapă o nouă aventură, alături de HC Adrian Petrea.

Echipa reșițeană va susține marți după-amiază, de la ora 17, ultimul amical înaintea startului returului Diviziei A, în deplasare la Energia Pandurii Târgu Jiu, formație din Liga Națională.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber