Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După aproximativ trei săptămâni de pregătirem pe handbaliștii rosso-neri îi așteaptă câteva meciuri amicale. Marius Bahan, noul coordonator al handbalului reșițean, încearcă să organizeze la Reșița și un turneu amical pentru a vedea la ce nivel se află echipa, dar și pentru le oferi reșițenilor câteva jocuri în Sala Polivalentă, după o pauză de un an și jumătate!

Lotul pregătit de antrenorul Radu Bote va fi format din 18 handbaliști. Campionatul Diviziei A ar trebui să înceapă pe data de 18 septembrie.

„Lotul echipei este definitivat și este format din 18 jucători cu contracte, inclusiv trei juniori. De asemenea, voi evolua și eu în acest sezon. Obiectivul nostru este creșterea tinerilor din Reșița și vrem să aducem cât mai mulți spre handbal. Este știut faptul că suferim la numărul de juniori. Ne pregătim de trei săptămâni pe stadion, în sala de forță și în Sala Polivalentă, iar sâmbătă vom avea și primul meci amical. Ne vom deplasa la Timișoara, unde vom juca cu Politehnica II. După acest amical, vom organiza un turneul la Reșița, nu știu încă perioada, totul depinde de acceptul celorlalte echipe. Vrem să aducem la Reșița echipele din Oradea, Craiova, Făgăraș și Sânnicolau Mare. Cred că este binevenit acest turneul în Sala Polivalentă din Reșița, vrem să vină oamenii și să se bucure din nou de handbal. A trecut o lungă perioadă fără handbal în Sala Polivalentă. Majoritatea handbaliștilor sunt vaccinați, cei care nu au acceptat, își vor face testul înainte de fiecare joc. Vreau să anunț cu această ocazie că inclusiv spectatorii care vor să fie prezenți la meciuri trebuie să fie vaccinați sau să prezinte un test PCR sau antigen”, a declarat Marius Bahan, coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița.

Acesta a mai precizat faptul că la fel ca fotbaliștii, și handbaliștii se bucură de susținere: „Mă bucură foarte mult faptul că există susținere, președintele Cristi Bobar este deschis la discuții și la orice propunere venită din partea noastră. Au fost probleme legate de materiale, de echipamente, dar a înțeles și avem susținerea lui Bobar în continuare pentru orice. Îi mulțumesc pe această cale. Contractele băieților au fost înregistrate la Federația Română de Handbal și am aflat că doar patru sau cinci echipe s-au înscris în campionat. De aceea cei de la FRH nu au putut să-mi dea un răspuns în legătură cu câte serii vor fi și câte echipe. Probabil săptămâna viitoare se vor definitiva aceste serii și vom afla cu ce echipe vom juca. Din ce știu acum se vor desfășura etape de tur-retur, apoi locurile 1-4 vor juca un sistem de play-off pentru a promova în prima ligă. Vreau să mai precizez că am înscris toate grupele de juniori în campionat, inclusiv cea a juniorilor II. Mă bucur că am făcut acest lucru, deoarece juniorii II par mai conștiincioși, chiar 4-5 dintre ei vin des la antrenamentele seniorilor. Insist ca juniorii I și II să se pregătească cu echipa mare. Din punct de vedere fizic sunt mulțumit de jucători”.

Lucian Ignat este acum unul dintre veteranii echipei și crede că tinerii au nevoie pentru a crește de încurajările suporterilor reșițeni: „Sunt veteranul echipei deoarece avem un lot foarte tânăr. Scopul nostru în acest moment este să creștem tinerii. Trecem prin această perioadă de pregătire, una grea, dar acesta este sportul de performanță. Trebuie să muncim mult, mai ales că avem un lot foarte tânăr. Vrem ca acești juniori să crească cât mai repede pe lângă noi. Abia așteptăm să înceapă campionatul, mai avem câteva meciuri de pregătire și vrem să vedem la ce nivel suntem. Talent există printre cei tineri, dar talentul fără muncă nu înseamnă succes. A trecut un an și jumătate foarte greu, mai ales că am jucat fără suporterii noștri. Cred că ne-au împins de la spate atunci când evoluam în Sala Polivalentă. Sperăm să ne susțină ca și până acum, pentru că cei tineri au nevoie de încurajările iubitorilor de handbal din oraș”.

Lotul echipei CSM Reșița va fi format în acest sezon din: Marius Bahan (centru), Eduard Belchite (inter), Alex Blagoe (portar), Andrei Bondoc (centru), Daniel Burac (pivot), Denis Dumuță (portar), Antonio Gîrban (inter), Raul Heimbach (inter), Lucian Ignat (extremă, centru), Denis Kirsch (inter), Marian Negru (extremă stânga), Marius Negru (extremă stânga), Alexander Starchenko (extermă și inter dreapta), Snezan Radosavlevici (extremă stânga, dreapta), Rareș Scurt (pivot), Ionuț Tănasă (portar), Dorian Turcuman (pivot) și Boban Vuița (portar).

JCS-Ștefan Moraru