Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii de la CSM Reșița au câștigat jocul de duminică, 8 martie, cu CSM Vaslui, cu scorul de 24-22. Rosso-nerii au condus și la pauză, scor 10-8, și astfel au reușit a treia victorie din Liga Zimbrilor, în 22 de etape!

Elevii lui Bojan Butulija și Ilie Vaidasigan mai au de disputat încă patru partide, iar după aceea va începe play-out-ul, unde se va decide dacă Reșița va continua și din sezonul viitor în Liga Zimbrilor.

„Îmi felicit jucătorii. Pot spune că au făcut cea mai bună partidă a lor, mai ales că jocul a fost unul echilibrat. A fost echilibrat deoarece a fost meciul în care apărarea a funcționat cel mai bine de când sunt eu antrenor la Reșița. Paul Simulescu a apărat foarte bine, dacă nu mă înșel, sigur a scos vreo 20 de mingi. A făcut un meci extraordinar și ar fi trebuit să terminăm acest meci fără emoții. CSM Vaslui este o echipă pe care o vom întâlni și în play-out și este important să vedem cât de mult suntem capabili cu astfel de adversari. De asemenea, sunt sigur că putem face astfel de jocuri bune și împotriva echipelor din play-off. De când am venit la Reșița am dorit să fac unele schimbări, dar fiecare schimbare necesită timp. Ideea este că la meciul din etapa trecută, cu CSM Focșani, chiar dacă am pierdut, am avut câteva minute foarte bune. Sper să avem aceeași prestație și la următorul meci și sper să fim cât mai bine pregătiți în play-out”, a declarat antrenorul Bojan Butulija.

Handbalistul Răzvan Daia a spus: „A fost un meci greu, la fel ca toate celelalte pe care le-am disputat și pe care le mai avem de jucat. Din fericire pentru noi a ieșit bine cu CSM Vaslui și sperăm să continuăm pe această linie. Dacă-l vom asculta pe Bojan Butulija sunt sigur că vom avea doar de câștigat. De la o zi la alta se vede că jocul nostru este unul din ce în ce mai bun. Ne așteaptă un meci dificil cu CSM București, fiind o echipă de play-off. Totuși, sperăm să ieșim cu capul sus din partida viitoare”.

CSM Reșița: Paul Simulescu, Shota Tevzadze, Raul Heimbach, Alexandru Laslo, Eric Bărbuș, Raul Bote, Răzvan Daia (1), Răzvan Mledenciu (1), Marius Bahan (1), Eduard Belchite (1), Alexandru Vulpe (1), Claudiu Dediu (2), Mihai Dobra (3), Lucian Ignat (3), Alexander Starchenko (4) și Dușan Trifkovic (7).

În următoarea etapă, Reșița va juca joi, 12 martie, în deplasare, cu CSM București.

JCS-Ștefan Moraru