Handbalistii, ca profesionisti - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

A fost una emoţionantă, după o victorie confortabilă, scor 33-22 (16-9), cele două puncte asigurându-i UCM HC Caraş-Severin locul al IV-lea, în clasament. Şi, deci, o nouă participare în cupele europene. Dar şi încă o dovadă a profesionalismului jucătorilor care au rămas… Dar şi al unora care doresc să se întoarcă. Dacă Reşiţa va avea, în continuare, stabilitate, prin susţinerea Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

După întâlnirea cu braşovenii, antrenorul Gligore Czari a avut un zâmbet mai adevărat. Pentru că a traversat o perioadă extrem de grea, iar acum, împreună cu băieţii şi-a realizat obiectivul, participarea în cupele europene: „După cum aţi văzut a fost un meci la discreţia noastră. Am încercat, în primul rând să câştigăm jocul, de o manieră categorică, şi apoi să facem şi puţin spectacol pentru publicul nostru cald, care a fost întotdeauna alături de noi. Chiar dacă a fost mai puţină lume în sală, cei care au fost ne-au rămas fideli. Îmi pare rău de Tudor Marta, pentru accidentare. Sper să nu fie ceva grav. Atât pentru el, cât şi pentru echipă“.

La conferinţa de presă, de după joc, a participat, în absenţa lui Ionel Ene, antrenorul echipei Dinamo Braşov, jucătorul Bogdan Voica: „Din punctul meu de vedere nu ar fi prea multe de spus. Aşa după cum s-a văzut a fost un meci fără istoric. Am întâlnit o echipă a Reşiţei destrămată, dar cu jucători de excepţie, bine fixaţi pe posturi. La noi s-a văzut mult mai mult uzura, fiindcă am beneficiat de un lot restrâns. Nu suntem o echipă lungă, cum se spune în limbaj handbalistic. În plus, faptul că am evitat retrogradarea a dat jucătorilor o anumită linişte“.

Marius Moraru