Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Încă din primele zile ale anului handbaliștii au reluat antrenamentele în vederea abordării play-off-ului de promovare în Liga Națională! Obiectivul echipei nu este neapărat promovarea, dar handbaliștii își propun să câștige fiecare meci în parte!

„Am început pregătirea de pe data de 4 ianuarie. După cum bine se știe, avem în lot jucători tineri care nu au voie să facă o pauză foarte lungă și de aceea a trebuit să începem mai devreme. Pregătirea se va face pe plan local, la sala de forță și în Sala Polivalentă. Ne axăm în prima parte pe pregătirea fizică. Prea multe noutăți nu avem, lotul este același din prima parte a campionatului. Din ce știm în momentul de față, deocamdată nu s-a afișat programul pe site-ul Federației Române de Handbal, suntem opt echipe. Din seria noastră suntem noi cu Târgu Jiu și vor mai fi formațiile din Iași, Făgăraș, Sighișoara, Cluj, Medgidia și Alexandria. Cam acestea ar fi echipele din play-off și cam toate au ca și obiectiv promovarea. Noi, după cum bine se știe, nu ne vom da la o parte, vom încerca să jucăm cât mai bine. La startul campionatului vom încerca să fim într-o formă cât mai bună, pe 5 februarie am înțeles că va fi primul meci, iar jocurile se vor desfășura tur-retur. Nu avem stabilite jocuri amicale, ne vom combina la antrenamente și vom încerca să jucăm amestecați împreună cu juniorii I și II. Celelalte echipe abia au început pregătirea, iar noi am început mai devreme. Vom discuta cu cei de la Timișoara și vom vedea dacă vom putea organiza un amical. Aștept de la băieți determinare și seriozitate maximă și îmi doresc ca ei să progreseze. Ne dorim să acumuleze experiența necesară și împreună cu Radu Bote sperăm să luăm cele mai bune decizii”, a declarat Marius Bahan, coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița.

Antrenorul principal al echipei, Radu Bote, a spus: „Sper să primim confirmarea macăr pentru două meciuri amicale. Vom face o pregătire cât mai bună pentru a putea aborda play-off-ul așa cum trebuie. Toți jucătorii reacționează foarte bine la pregătire și sunt convins că vor să progreseze cât mai mult. Sperăm să reușim să facem față, fiindcă cel puțin patru formații s-au întărit și își doresc să promoveze. Două dintre ele sunt echipe care au picat din prima ligă și au rămas cu câțiva handbaliști de Ligă Națională. Noi avem obiectivul să învingem toate echipele, iar dacă se va ivi ocazia nu ne vom da la o parte”.

„După cum se știe, perioada de pregătire este una neplăcută pentru sportivi, dar în același timp este și foarte benefică. Ne așteaptă meciuri grele în play-off, mult mai grele decât cele pe care le-am susținut în campionat și sperăm să facem o figură frumoasă. Ne dorim să strângem cât mai multe puncte, am mare încredere în colegii mei, deoarece atmosfera la echipă este una foarte bună”, a spus jucătorul Raul Heimbach.

JCS-Ștefan Moraru