Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii de la CSM Reșița au efectuat luni, 31 iulie, primul antrenament de după vacanță, pe stadionul din Valea Domanului! Pregătirea se va face pe plan local, la stadion, Sala Polivalentă și în sala de forță, iar după două săptămâni de antrenamente intense, noul antrenor Marius Bahan și-ar dori ca echipa să joace câteva meciuri amicale!

La primul antrenament s-au prezentat 15 handbaliști, singurul care a lipsit motivat este tânărul Rareș Scurt, care încă se recuperează după o accidentare. Campionatul Diviziei A este programat să înceapă undeva la sfârșitul lunii septembrie.

Noul coordonator al secției de handbal, Adrian Acea, fost handbalist, a spus la primul antrenament al echipei: „Ne-am reunit și în proporție de 80% am păstrat același nucleu de jucători ca și în sezonul trecut. La primul antrenament au fost prezenți 15 handbaliști, au fost câteva plecări, dar au și venit băieți noi în lot. Antrenorul echipei este Marius Bahan, care va și juca când va fi nevoie și am mare încredere în el. L-am susținut pe această parte de antrenorat și ținând cont că este cel mai experimentat jucător din lot, am ținut ca el să pregătească echipa în noul sezon. Ca și obiectiv ne propunem o clasare cât mai sus și am stabilit împreună cu președintele Cristi Bobar să fim la sfârșitul sezonului pe unul dintre locurile 1-4. Cred că este un obiectiv realizabil, am încredere în echipă și aș dori să mulțumesc Primăriei Reșița pentru susținerea financiară și primarului Ioan Popa. De asemenea, îi mulțumesc lui Cristi Bobar, care este alături de noi.”

„Avem ceva schimbări de lot încă de la primul antrenament. Cu părere de rău, la capitolul plecări, l-am pierdut pe Deniss Kirsch, care s-a dus la CSM Oradea. A fost dorința lui, nu au fost alte neînțelegeri și a dorit să schimbe echipa. Marius Negru a plecat la Medgidia, iar Vuiță Boban și Blagoe au ales altceva. La noutăți îl nominalizez pe Patrick Dumitru, care are aproape 16 ani, deoarece în continuare ne bazăm pe juniorii noștri. Din păcate, nu sunt foarte mulți care să vină din urmă. Rafael Moisiuc, în vârstă de 18 ani, este portar și s-a alăturat lotului. Mulțumesc conducerii deoarece am reușit să achiziționăm doi jucători stângaci. Noi am suferit la acest capitol în sezonul trecut. Mă refer la Aleksandr Starchenko (28 de ani), care a mai fost la Reșița, și Gabriel Constantinescu (21 de ani), venit de la Târgu Jiu. Starchenko are deja experiență, anul trecut a jucat în prima ligă la Oradea și nu cred că va fi o problemă să se integreze cât mai repede!”, a declarat antrenorul Marius Bahan.

Legat de pregătire, Bahan i-a avertizat pe jucători că urmează o perioadă dificilă pentru ei și a mai precizat felul cum își dorește să joace echipa în noul sezon. „Le-am transmis băieților că urmează două săptămâni foarte grele pentru ei, cu câte două antrenamente pe zi, pentru a ne pregăti cât mai bine fizic. Am încredere maximă în ei, dar voi avea mai multe discuții cu jucătorii. Mă bucur că reușesc împreună cu Cristian Ionescu (antrenorul cu portari) și cu Adrian Acea (coordonatorul secției) să fim pe aceeași lungime de undă și ne dorim să avem un joc de handbal foarte rapid. De asemenea, îmi doresc să avem o apărare foarte agresivă, chiar la limita regulamentului. Acest lucru ne dorim, iar în cel mai scurt timp fiecare jucător va ști ce are de făcut. Eu fac antrenamente cu băieții, sunt umăr la umăr cu ei, deoarece voi și juca de câte ori va fi nevoie. Și Adrian Acea se va pregăti, iar când va fi necesar, ne vom folosi de experiența lui și în teren. Mă bucură faptul că nu sunt probleme medicale majore, Snezan Radosavlevici este în perioada de recuperare și va reveni la capacitate maximă în două săptămâni, iar Rareș Scurt a avut o problemă la picior și încă face recuperare la Timișoara.”, a mai spus Bahan.

Partidele amicale încă nu sunt programate, dar se dorește organizarea unui turneu la Reșița. „Nu avem încă stabilite meciurile amicale și, din ce știm, campionatul va începe târziu, undeva la sfârșitul lunii septembrie. Avem timp să organizăm jocuri de pregătire. Aici mă gândesc la Timișoara, deoarece este destul de aproape de noi. Am vorbit cu Cristian Ionescu și cu Adrian Acea și vom încerca să facem un turneu amical la Reșița, unde să aducem cât mai multe echipe. Ne gândim la amicale abia după două săptămâni de pregătire. Ne vom antrena pe plan local, la stadion, Polivalentă și în sala de forță. Nu vom pleca în niciun cantonament, deoarece avem condițiile necesare aici.”, a încheiat Bahan.

JCS-Ștefan Moraru