Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii de la CSM Reșița au câștigat sâmbătă, scor 28-27, partida amicală cu SCM Politehnica Timișoara.  În urmă cu doar o zi, reșițenii au jucat la Timișoara un alt amical împotriva echipei locale, joc pe care l-au pierdut la cinci goluri diferență, scor 25-30.

Pentru handbaliștii pregătiți de Bojan Butulija și Ilie Vaidasigan urmează un turneul amical la Baia Mare, în perioada 23-24 ianuarie. Primul joc din campionat în 2020, este programat la finalul lunii ianuarie, în deplasare la CSM Bacău, în etapa a XV-a.

„Această partidă a doua cu Poli a fost mult mai bună decât prima repriză pe care am făcut-o în primul joc. În primul meci am pierdut la o diferență de cinci goluri datorită greșelilor pe care le-am făcut în prima repriză. În jocul de la Timișoara am făcut o primă repriză foarte, foarte slabă. În schimb, în acest al doilea meci, pot spune că jocul nostru s-a îmbunătățit. Chiar dacă am fost conduși în acest al doilea meci la patru goluri diferență, am reușit să revenim și în final să ne impunem. Este o victorie obținută și nimic mai mult. Cum am mai spus, trebuie să continuăm să muncim foarte mult și din greu, iar rezultatele cu siguranță că vor veni. Nu vor veni peste noapte, nu sărbătorim o victorie obținută într-un amical. Avem un drum lung de străbătut și trebuie să prindem încredere. Trebuie să creștem de la zi la zi și eu zic că o să fie bine. Sunt foarte mulțumit de cei doi jucători care au venit, se încadrează bine în jocul echipei, dar se vede că au nevoie de mai mult timp pentru acomodare. Mă refer aici mai ales la Dobra, care s-a antrenat foarte puțin cu noi și este normal că nu poate să știe toate schemele de joc. Au fost câteva probleme în timpul meciului din această cauză pentru că nu știa schema de joc. I-am dat să învețe 12 scheme de joc, dar fiind timpul foarte scurt, n-a reușit. Totuși, sunt foarte mulțumit de el. Urmează recuperarea pentru jucători, vom continua cu anternamente până la turneul de la Baia Mare, de pe data de 23-24 ianuarie. După acest turneu sper să nu existe accidentați și ne dorim să fim cât mai bine pregătiți pentru meciul din prima etapă din Liga Națională”, a declarat antrenorul Bojan Butulija.

Noul jucător Mihai Dobra, cel care a înscris și cele mai multe goluri în al doilea amical cu Poli, a declarat: „Am venit săptămâna trecută la Reșița și sunt fericit că am ajuns la o echipă tânără. De aceea a fost și mai ușor să mă acomodez și cred că putem crește împreună în valoare. Obiectivul este să rămânem în prima ligă și cred că vom reuși. Pe lângă noi, cei tineri, sunt și câțiva jucători experimentați, care cu siguranță ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul”.

„Primul joc din deplasare cu Poli a fost și primul amical din acest an și nu s-a asemănat deloc cu meciul de acasă. În acest al doilea joc am fost mai agresivi, am mărit ritmul de joc și cred că am arătat atitudine, mai ales în repriza a doua când am reușit să revenim pe tabelă de la patru goluri diferență. Sperăm să câștigăm și cele două meciuri de la Baia Mare, iar apoi ne dorim să debutăm cu victorie în a doua parte a campionatului”, a spus la final handbalistul Răzvan Mledenciu.

CSM Reșița vs Poli Timișoara: Paul Simulescu, Boban Vuița, Snezan Radosavlevici, Raul Heimbach, Alexandru Vulpe, Alexander Starchenko (1), Eric Bărbuș (1), Răzvan Daia, Claudiu Dediu (1), Alexandru Laslo (1), Andrei Santeiu (1), Răzvan Mledenciu (3), Eduard Belchite (4), Marius Bahan (5), Lucian Ignat (5) și Mihai Dobra (6).

JCS-Ștefan Moraru