Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele pregătite de profesoara Lucia Moruț, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia Reșița, au obținut un rezultat de excepție și s-au clasat pe locul 3 la Turneul Final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la nivel liceal! La finalul turneului, Roxana Voina a primit un premiu special, ea fiind desemnată golghetera competiției!

Liceul Teoretic „Traian Vuia” a obținut bronzul în urma loviturilor de la 7 metri, din finala mică. Centrul Național Olimpic Râmnicu Vâlcea s-a clasat pe primul loc, iar locul secund i-a revenit Centrului Național Olimpic Baia Mare.

„Turneul a fost foarte greu, mai dificil chiar decât în zona geografică și în grupa valoare a junioarelor I. Spun acest lucru deoarece la acest turneu final ne-am confruntat cu trei centre olimpice, care s-au calificat în primele opt echipe la nivelul junioarelor I. Au avut voie să participe fete născute în anul 2002 și mai tinere, iar în echipa mea cele mai în vârstă sunt născute în anul 2004, restul au fost 2005 și majoritatea 2006. Am fost cea mai tânără echipă. Am avut și ghinion, în sensul că Roxana Voina s-a accidentat. După părerea mea, dacă Roxana nu s-ar fi accidentat și după modul cum au evoluat și celelalte fete, cred că altul ar fi fost rezultatul din jocul cu Baia Mare. În final, sunt foarte bucuroasă că aceste fetițe crescute de mine au ajuns pe podium la un turneu final. Noi nu avem fete aduse din toată țara, așa cum sunt la Baia Mare sau Vâlcea. Fetele acestea reprezintă Reșița și sunt din Reșița. Mă întreb de ce Roxana Voina, care a devenit golghetera turneului înainte de finala mare, nu este în lotul național?! Să nu uitam faptul că aceste fetițe vin după doi ani de pandemie în care nu au avut competiții, iar celelalte echipe au jucat normal. Aș dori să precizez faptul că aceste fetițe sunt cele mai bune la nivel de juniori și aici mă refer atât la fete, cât și la băieți. Au reușit să aducă medalie jucând împotriva celor mai puternice cluburi din țară. Fără lipsă de modestie, consider că aceste fetițe nu sunt doar cele mai bune din municipiu sau din județ, ci și din zonă, deoarece la această fază ele au luat locul I. Le felicit din tot sufletul și mă bucur că am ajuns până la turneul final”, a declarat profesoara Lucia Moruț.

Handbalista Roxana Voina a spus la final: „A fost un turneu destul de greu și ne bucurăm că am reușit să venim acasă cu o medalie. Din păcate, în meciul cu Baia Mare am pierdut. La jocul pentru locurile 3-4 am întâlnit o echipă din Iași, am intrat în prelungiri, apoi la aruncările de la 7 metri portarii noștri au reușit să apere. Sezonul acesta a fost unul greu, cu multe meciuri și sper ca în anul competițional viitor să ajungem în și mai multe turnee finale”.

JCS-Ștefan Moraru