Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele junioare de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița au început pregătirea încă din data de 24 august, pe stadionul de atletism din cartierul Govândari. Și tot sub comanda profesoarei Lucia Moruț, care a refuzat o ofertă de la Potaissa Turda!

Pe 19 și 20 septembrie ar trebui să înceapă campionatul, dar deocamdată nu se știu foarte multe detalii. Profesoara Lucia Moruț este de părere că fetele au stat prea mult timp fără competiții și își dorește să înceapă meciurile cât mai repede: „Am început pregătirea din data de 24 august, momentan nu se știe nimic despre viitoarele competiții. Eu am înscrise junioarele II și III, iar în datele de 19 și 20 septembrie ar fi prima etapă. Nu s-a anunțat absolut nimic, pe site nu este pus nimic, dar sper că vom începe și noi, având în vedere că băieții au început deja. Suficient ne-au ținut șase luni de zile pe dreapta, chiar dacă eu am făcut cu fetele în mediul online. Dar nu este același lucru ca și cum ai lucra cu ele în fiecare zi pe teren. Am început pregătirea fizică, sper că vom avea acces în sală și ne dorim foarte mult să se dea drumul la joc. Sportul individual și-a reluat deja activitatea, dar jocurile de echipă încă nu. La pregătire participă 23 de fete, știu că această etapă nu este prea agreată de sportive, se acumulează mult volum și este normal că este mai greu. Cel mai mult îmi doresc să înceapă competițiile”.

Lucia Moruț a avut o oferă de la echipa Potaissa Turda, pe care a refuzat-o deoarece și-a dorit să rămână alături de handbalistele pe care le-a format la Reșița: „Am avut o ofertă de la echipa de fete a Potaissei Turda. Am fost acolo, oamenii au fost foarte primitori și clubul este extraordinar din toate punctele de vedere. Eu fiind profesor aveam nevoie de continuitate, iar cei de acolo și mie, dar și soțului meu ni s-au găsit ore și apoi aș fi lucrat separat la club. Ni s-au oferit toate condițiile, dar au aflat părinții că aș fi vrut să plec și au insistat să nu fac această alegere și să nu le las fetițele. Mi-a părut rău, am gândit cu sufletul și am decis să rămân la Reșița. Colegii mei mi-au spus că am făcut cea mai mare prostie a vieții mele din punct de vedere profesional și așa este, dar am ales cu sufletul și m-am decis să continui cu aceste fetițe”.

JCS-Ștefan Moraru