Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița au spart gheața și au câștigat primul joc din 2020!

Studentele s-au impus fără prea mari emoții sâmbătă, 7 martie, cu scorul de 33-24 (16-9), în fața Clubului Sportiv Marta Baia Mare, partidă din prima etapă din returul al doilea al Diviziei A, Seria D. Și după acest joc, CSU Reșița a rămas pe locul 5, cu 15 puncte acumulate. Formația din Timișoara este cu patru puncte în față, iar lider este Crișul Chișineu-Criș, cu 40 de puncte.

„În sfârșit o victorie! Am spart gheața și mă bucur foarte mult că am obținut acest succes. A fost prima etapă din al doilea retur al campionatului și mă bucur că am obținut cele trei puncte. Sper și îmi doresc să fie o victorie de moral și, de ce nu, să mai obținem puncte până la finalul campionatului. Am progresat de la joc la joc și cred că la acest meci am obținut o victorie clară și meritată împotriva echipei de junioare a Martei Baia Mare. În perioada următoare vom juca o etapă intermediară, la una dintre echipele care se bat pentru promovare. Este vorba despre CSM Târgu Mureș. Jocul va avea loc pe data de 11 martie, în deplasare”, a declarat Cristian Busuioc, antrenorul echipei reșițene.

CSU Reșița: Andra Ioța, Alexandra Maria Popescu, Timeea Dumitrache, Alina Hobrad, Claudia Baldovin (1), Cătălina Dumitrescu (1), Marinela Pricop (1), Alina Tovt (2), Naomi Ibănișteanu (2), Iulia Bledea (3), Gianina Vulpe (4), Alina Cristea (4), Adela Bochiș (5), Rebeca Vlădășel (5) și Claudia Șiman (5).

Baia Mare: Olekxandra Movsh, Redra Tebeks, Mara Ciurte, Patricia Popan, Maja Eremici (1), Andreea Mici (1), Maria Ragolta (2), Boglarka Tebecs (2), Ștefania Igel (2), Crina Asaptei (4), Bianca Loi (4) și Alina Les (8).

În etapa viitoare, handbalistele reșițene vor juca marți, 11 martie, în deplasare, cu CSM Târgu Mureș, iar după acest joc campionatul se va întrerupe. Reșițencele vor juca următorul meci de pe teren propriu abia pe data de 4 aprilie, cu CSU Oradea. Pe data de 11 aprilie vor juca acasă cu CSU de Vest Timișoara, iar ultima partidă din acest campionat va fi pe 25 aprilie, în deplasare, cu ACS Crișul Chișineu-Criș.

JCS-Ștefan Moraru