Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Studentele de la CSU Reșița au câștigat cu scorul de 24-23 (14-11) partida cu CSU Oradea, în ultima etapă a Diviziei A, Seria C!  Sportivele pregătite de prof. Cristian Busuioc au încheiat sezonul pe locul 5, cu 7 puncte obținute în 10 partide!

„A fost un joc în care am condus în permanență, dar trebuie să recunoaștem că s-a decis această victorie în ultimul minut din acest meci. Este important că fetele n-au cedat, deoarece au fost câteva momente dificile, în care deși am avut un avantaj la pauză de trei goluri, l-am pierdut în repriza a doua. Am început ezitanți repriza a doua, dar a fost o victorie meritată și muncită. Se vede că am progresat în această ediție de campionat, iar cu ocazia acestei victorii le felicit pe fete de cum au reacționat și de cum s-au luptat în teren. Am avut un adversar dificil, care este în fața noastră în clasament. Oradea este tot o echipă universitară, care are totuși în componență jucătoare cu experiență. Meciul cu Oradea s-a terminat cu o aniversare, a fost ziua Iuliei Bledea, și din ce știu, a fost și meciul de retragere pentru ea. Iulia este căpitanul echipei care a rămas dintr-o generație care a jucat mulți ani pentru Reșița. O înțelegem, începe altă etapă din viața ei, îi respectăm decizia și îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru clubul nostru. Este bine că am terminat campionatul cu o victorie, suntem încrezători, dar nu știm exact care va fi situația cluburilor sportive universitare la nivel național. Nu mai putem să ne facem strategii pe termen mediu sau lung, doar să ne gândim și să ne propunem obiective care se rezumă doar la un sezon competițional. Așteptăm fete, tinere studente, care îndrăgesc sportul și care vor să vină către Universitatea <<Babeş-Bolyai>> din Reșița. Mulțumesc celor de la Liceul Teoretic <<Traian Vuia>>, conducerii și antrenoarei Lucia Moruț, pentru că am avut o colaborare bună. Și junioarele și-au adus contribuția în acest sezon și cred că parteneriatul cu <<Traian Vuia>> este unul util. Sperăm că vom continua tot la fel și în anii următori!”, a spus prof. Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Bianca Gherman, Roxana Voina (1), Maja Eremici (3), Diana Giuca, Valentina Leuștean (5), Iulia Bledea, Irina Ciobanu (1), Antonia Dalea (4), Oana Iordache (3), Maria Dumitru, Narcisa Diaconescu, Timeea Dumitrache, Iasmina Pătășanu, Alexandra Știubei Gârboni (7), Elena Petrescu, Alexandra Andrei.

JCS-Ștefan Moraru