Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … de unde să plece trenurile pe care hidrogenul să le propulseze tocmai până la Timișoara. Fraza de mai sus ar putea stârni râsul, însă primarul Ioan Popa vorbește cât se poate de serios despre viitoarea rută de mare viteză!

În prezent, societatea Transport Urban Reșița este în curs de licențiere pentru ca, pe viitor, să poată opera pe ruta Reșița-Aeroport Timișoara. Conform primarului, baza viitorului transport feroviar asigurat de TUR va funcționa într-o hală dezafectată de vizavi de gara Reșița Nord. „CFR are multe terenuri abandonate pe teritoriul primăriilor din toată țara. Așa se întâmplă și la Reșița. Noi încercăm să le scoatem de la ei pe cele de care avem nevoie. Vrem să luăm o hală paralelă cu gara care, pe vremea lui Ceaușescu, era punct de descărcare în care comuniștii aduceau frigidere și mașini de spălat și le duceau în centre de vânzare”, a declarat recent primarul Popa.

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, știe despre planurile lui Popa întrucât acestea i-au fost prezentate în cadrul recentei sale vizite în județ. Mai trebuie spus că, la vreo 100 de metri mai la vale de gară, sunt vreo 12 linii de garare care n-au scăpat nici ele atenției primarului. „Acolo, având atâtea linii, putem face chiar un centru care poate fi interesant să-l gândim și din altă perspectivă”, a încheiat Popa.

JCS-Ionel Ivașcu