Grindeanu îl lovește pe Dunca cu firme și originea sănătoasă! Dunca îl face bugetar pe bani mulți! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Într-o recentă conferință de presă, fostul premier Sorin Grindeanu n-a ezitat să-l atace pe omul de afaceri timișorean Romeo Dunca, iar replica acestuia a fost una la fel de dură!

Fostul premier, cărășean și om de stânga după cum s-a prezentat, a spus despre rivalul prietenului său Silviu Hurduzeu la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin că afacerile acestuia nu plătesc impozite și taxe în județul nostru, făcând apel la patriotismul local al cărășenilor. Mai mult, Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că asupra lui Dunca planează mai multe suspiciuni, legate atât de afaceri, cât și de cabana omului de afaceri de pe munte.

„Am venit din Timișoara și am trecut pe lângă firme mari pe care scria Dunca Expediții, taxele și impozitele acelei firme se plătesc în Timiș, nu în Caraș. Buletinul făcut recent acasă la socrul lui Nelu Popa la Câlnic arată că poți să fii un foarte bun om de afaceri, meriți toate felicitările, dar e momentul să facem separație între un om politic, care vrea să facă politică, și cei care vor să facă afaceri. Cărășenii sunt oameni mândri, io-s mândru că sunt cărășean, ne alegem oamenii locului. Știți cu toții ce afaceri se desfășoară sau vor a se desfășura în Caraș, există și asocieri între Consiliul Județean și o firmă Nordica deținută de dl Dunca, care nu știu dacă a avut profit în toți acești ani. Există cabane pe Muntele Mic care trebuiau prin decizii ale instanței dărâmate de un an jumate, toate acestea creează suspiciuni. Dacă vrei afaceri, fă afaceri, dar în momentul în care vrei și afaceri, mai ales dacă ești asociat cu Consiliul Județean, și politică s-ar putea să dai chix cu amândouă”, a spus prim-vicele PSD la nivel național despre Dunca.

Iar omul de afaceri nu a ezitat și a ieșit cu o replică la fel de dură. Romeo Dunca i-a amintit lui Sorin Grindeanu că este un bugetar cu un venit lunar foarte mare. Cât despre taxele și impozitele firmelor sale, omul de afaceri a spus că a adus în Caraș-Severin banii produși de firmele sale.

„Dle Grindeanu, dacă ați fi intrat la biroul firmei de pe centură nu m-ați fi găsit. De obicei stau la Muntele Mic. Și acolo am construit și acolo plătesc taxe… De fapt, în ultimii ani am stat mai mult în Caraș-Severin decât în Timiș. Dar ce e mai important e că aici am adus toți banii pe care timp de 25 de ani i-am făcut la Timișoara. Iar dacă veți veni să stați mai mult în Caraș nu va fi mare lucru pentru acest județ. Deoarece cu siguranță veți găsi o soluție ca venitul dumneavoastră lunar să fie plătit tot de bugetul țării. Adică veți deveni o cheltuială suplimentară pentru el. […] Încă ceva. Cabana nu e la Muntele Mic. E undeva pe Brusturu. Dar nu contează. De obicei domnilor din PSD vorbiți de multe ori neinformați. Cât despre asocierea CJ cu una din firmele mele, e adevărat, dar și aici actualul președinte Hurduzeu, pe care îl lăudați a făcut-o de oaie. Nu a onorat clauzele și mi-a făcut o pagubă de vreo 100.000 de lei. Controlul pentru returnarea de TVA plătit în plus la stat mi-a tăiat taxa adăugată la factura de storno pe care am făcut-o, deoarece CJ nu a onorat obligația din contract. Inspectorul mi-a sugerat să dau în judecată instituția cărașeană, fiind sigur că voi câștiga”, a fost replica lui Romeo Dunca.

Consiliul Județean a infirmat însă acuzele lui Dunca și a transmis că și-a onorat toate obligațiile asumate prin contract față de Nordica Turism SRL.

JCS-N.C.