Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Mai ales în portul industrial, cumpărat la pachet de turcii de la Eti Bakir în tranzacția privind zăcământul de cupru de la fostul Moldomin!

Într-o declarație făcută recent la Caransebeș, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a arătat optimist cu privire la viitorul portului din orașul de la Dunăre. Grindeanu consideră că turcii de la Eti Bakir vor dezvolta portul, pentru că au mare nevoie de această locație pentru a-și transporta cât mai rapid cuprul extras de la Moldova Nouă. „Sper să nu greșesc, eu știu că portul este parte componentă, adică în momentul când s-a vândut Moldomin, portul e parte componentă a Moldomin, eu așa știu și cred că e corect ce știu. Deci dezvoltarea oricum va fi, vrând-nevrând, dacă se va face transportul evident că se va face pe cea mai simplă cale, pe Dunăre, deci vrând-nevrând portul se va dezvolta în mod evident!”, a explicat ministrul Transporturilor.

Potrivit primarului Ion Chisăliță, în Moldova Nouă există mai multe porturi, edilul având în intenție să refacă infrastructura portuară, cu ajutorul ministrului Grindeanu. „Într-adevăr, portul industrial este la Eti Bakir. Avem portul de pasageri cu gara fluvială, dar care are un chei lung unde se pot încărca și materiale, iar în momentul de față are rezolvată infrastructura de încărcat cereale. E și portul pentru Bac cu ponton, vamă și poliție de frontieră, la fel ca în portul pentru turiști. Doar că portul pentru turiști nu are pontonul pentru acostare, a fost mutat la Orșova. Ieri am avut discuții cu directorii de acolo și mi-au promis că îl aduc înapoi. În legătură cu infrastructura portuară, pregătesc ce trebuie și solicit o întâlnire cu domnul Grindeanu foarte repede!”, a încheiat edilul de la Dunăre.

JCS-N.C.