Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Componentele C.S. Școlar Reșița au urcat de 15 ori pe podiumul de premiere arădean.

Sala Sporturilor din Arad a găzduit, recent, întrecerile tradiționalei competiții de gimnastică ritmică „C.S.M.A.”, organizată de Clubul Sportiv Municipal din orașul de pe Mureș. La manifestare au participat și o parte dintre componentele Clubului Sportiv Școlar Reșița, pregătite de prof. Luminița Lațcu. Sportive care au avut evoluții foarte bune, urcând de 15 ori pe podiumul de premiere.

Astfel, la categoria a IV-a, Cătălina Anghelina s-a clasat pe locul întâi la cerc și panglică, Timeea Veselin a câștigat la coardă și a ocupat locul doi la „fără obiecte”, Larisa Ristea s-a impus la cerc și s-a clasat pe doi la „fără obiecte”. Apoi, la junioare, Andreea Gherman a ocupat două locuri doi la panglică și minge, Andrada Gherman a fost pe doi la măciuci și pe trei la cerc, iar Alina Dumitric și-a trecut în palmares un loc doi la coardă și un loc trei la cerc. În fine, pe treapta a treia au mai urcat Sara Poenariu (cerc), Silvia Popa (măciuci și panglică) și Nadira Boncilă (coardă).

De apreciat și faptul că la concursul ansamblu fără obiecte, întrecere internațională, cu sportive din Franța, Serbia, Ungaria și România, C.S. Școlar Reșița, în formula Alexia Lațcu, Larisa Pescaru, Alexia Bușoi, Miriana Giurghița, Brianna Birta, Marisa Farkaș, Nevena Vișatovici, s-a clasat pe onorantul loc cinci.

„A fost un concurs reușit, în care sportivele noastre s-au comportat foarte bine, în condițiile în care nu am avut nici timpul necesar, nici condițiile optime de pregătire, ne-a mai spus prof. Luminița Lațcu. În perioada 9-11 mai a.c. vom participa la Ploiești, la o competiție rezervată cadetelor, iar în data de 16 mai a.c. vom fi gazda „Cupei D.J.T.S. Ne așteaptă un program încărcat, dar ne vom strădui să ne ridicăm la nivelul pe care ni l-am propus. Sperăm ca și Diana Văleanu să revină la antrenamente, după intervenția chirurgicală de apendicită, la care a fost supusă.”

Adrian Roman