Gimnastele resitene s-au testat la Ploiesti - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cătălina Anghelina a ocupat locul doi la individual compus, o performanță notabilă.

Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești a fost gazda ediției 2014 a Concursului Internațional de Gimnastică Ritmică Spring Cup. O competiție tradițională de anvergură în cadrul căreia și-au disputat întâietatea sportive din mai multe țări europene, printre care Italia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria și, firește, din România, dar și din Ecuador.

Printre participante s-au regăsit și cinci componente ale secției de profil a Clubului Sportiv Școlar Reșița, pregătite de antrenoarele Luminița Lațcu și Dana Târbă. Și trei dintre ele au avut evoluții promițătoare, calificându-se în finale, la categoria a IV-a, fete 9-10 ani. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Cătălina Anghelina, clasată pe locul doi la individual compus și pe poziția a cincea la pamblică. Apoi, Larisa Ristea s-a situat pe cinci la individual compus, iar Timeea Veselin a ocupat locul șase la pamblică.

La nivel de junioare, disputa a fost mult mai aprigă, în sensul că surorile Andrada și Andreea Gherman, deși au avut comportări mulțumitoare, nu au reușit să intre în finale.

„A fost un concurs puternic, așa cum ne așteptam, ne-a declarat prof. Luminița Lațcu. Tocmai de aceea considerăm că prezența sportivelor noastre era foarte importantă, fiind o experiență necesară în perspectiva următoarelor competiții. Chiar aveam nevoie de acest test, după un program încărcat de pregătire. Sportivele s-au bucurat foarte mult că au avut ocazia să se confrunte cu gimnaste din mai multe țări și acest lucru credem că se vor mobiliza, în continuare, pentru perfecționarea elementelor”.

Următorul concurs la care vor participa gimnastele reșițene va fi „Cupa D.J.T.S. Caraș-Severin”, care va avea loc la Reșița, în data de 16 mai a.c.