Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce s-au antrenat acasă, în curtea Şcolii Generale Nr. 9, iar de la 1 iulie în sala de sport a acestei unități de învâțământ, sportivele de la secția de gimnastică ritmică de la CSȘ Reșița încep să-și reintre în forma de dinaintea pandemiei!

Un lucru bun pentru sportivele antrenate de Luminiţa Laţcu şi Dana Tîrba ar fi ca în luna octombrie să se organizeze două concursuri naţionale, dar totul depinde de cum va evolua pandemia de coronavirus.

„Noi ne-am antrenat şi în perioada de pandemie, când şedinţele de pregătire au avut loc online. Din data de 15 iunie ne-am antrenat afară, pe terenul de sport al Şcolii Generale Nr. 9, iar de la 1 iulie ne pregătim în sală. Încercăm să respectăm toate regulile impuse în această perioadă, mă refer aici la măsurarea temperaturii, dezinfectare, păstrarea distanţei dintre sportivi şi toate celelalte. În acest sens am avut şi un instructaj cu domnul director. Eu şi colega mea Dana Tîrba am intrat în sală cu două grupe de performanţă, ne antrenăm zilnic trei ore. Câteva gimnaste sunt plecate în vacanţă, ele vor reveni pe parcurs. Este greu ca fetele să ajungă la forma sportivă pe care ar fi trebuit să o aibă la ora actuală, mai ales că în pandemie, fiind izolate în apartamente, au putut să repete doar elemente de mobilitate şi de pregătire fizică. Acum, trebuie să începem încet-încet cu jumătăţi de exerciţii, iar pe cele complete le vom face mai târziu, întrucât condiţia fizică nu ne permite în momentul acesta. Cât priveşte competiţiile, pot spune că Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a inclus în calendarul competiţional două concursuri naţionale în luna octombrie, dar în funcţie de evoluţia pandemiei vom vedea dacă vom putea participa. Unele fete au mici probleme cu greutatea, dar acestea se rezolvă cu dietă şi antrenament”, a declarat antrenoarea Luminiţa Laţcu.

Gimnastele Larisa Ristea şi Cătălina Anghelina sunt bucuroase de revenirea în sală și vor să revină cât mai repede la forma lor cea mai bună.

„Antrenamentul decurge bine, chiar dacă trebuie să ne obişnuim cu unele restricţii. La sală ni se ia temperatura şi trebuie să ne dezinfectăm. Aş fi vrut să merg la cât mai multe competiţii, dar dacă nu se poate anul acesta, sunt hotărâtă să muncesc mult pentru la anul. Cu greutatea stau bine, nu m-am îngrăşat aproape deloc şi acum la antrenamente am reuşit să-mi recapăt şi mobilitatea”, a declarat Larisa Ristea.

„Pe zi ce trece încercăm să facem cât mai bine şi să revenim la forma pe care am avut-o înainte de pandemie. Nu a fost prea greu, pentru că noi am mai făcut antrenamente, atât în case cât şi afară, prin urmare nu am pierdut mult la mobilitate. Încerc să revin la forma pe care am avut-o, şi chiar să progresez, să devin o sportivă mai bună ca înainte”, a spus, la rândul ei, Cătălina Anghelina.

JCS-Ștefan Moraru