Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În plină pandemie, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș (SMUC) și-a înaintat demisia însă mai rămâne la conducere pentru maxim 45 de zile. În acest timp, Consiliul de Administrație (CA) al SMUC trebuie să facă toate demersurile pentru organizarea concursului de manager!

Numit în data de 21 iulie ca interimar, Gheorghe Borcean și-a depus demisia după aproape o lună, în 19 august, atât la Ministerul Sănătății, cât și la Consiliul de Administrație al spitalului.

„Situația economică și financiară a spitalului, de foarte multă vreme, nu este bună, iar această situație impune asumarea răspunderii din partea Consiliului de Administrație, în sensul instituirii unei conduceri permanente, cu un program de management foarte clar, care să urmărească redresarea spitalului. […] Un interimat permanent și un manager fără contract de management nu pot avea efecte pozitive și nici nu pot determina o conducere eficientă a spitalului. […] Numirea unui manager interimar de către primar nu poate avea loc decât dacă se poate dovedi că CA a organizat cu bună credință concursul de selecție pentru manager și din diverse motive acesta nu a putut fi desemnat. […] Primarul întotdeauna se va apăra invocând lipsa de diligență a CA și necesitatea existenței unei conduceri chiar și interimare a spitalului”, spune, printre altele, Borcean în demisia înaintată membrilor Consiliului de Administrație al SMUC și Ministerului Sănătății.

Iar reacția Consiliului de Administrație al SMUC a venit imediat prin vocea președintelui acestui for, dr. Radu Albotă, potrivit căruia „în cele 45 de zile, perioada preavizului legal, CA va derula demersurile legale necesare organizării concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș”.

Să vedem și cine vor fi doritorii care să preia conducerea unui spital cu 12 milioane de lei datorii!

JCS-N.C.