Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şi nici nu se mai opresc concedierile din acest motiv. Fără intervenţii, prin concurs, să rămână doar cine munceşte. Asta ne asigură preşedintele CJ, Romeo Dunca şi Gheorghe Filipescu, directorul AquaCaraş!

Operatorul judeţean de apă a fost folosit ca o vacă bună de muls, spunea Romeo Dunca, preşedintele CJ, într-o conferinţă de presă, referindu-se la lipsa de interes, dar şi la întârzierile din judeţ, de la lucrările pentru apă şi canalizare: „Deci tot ceea ce se întâmplă astăzi, întârzierile, starea în care găsim oraşul şi judeţul, avem atâtea, în care găsim problemele nerezolvate din oraş, pentru că lucrările trebuiau închise demult. Sunt probleme, toate au o culpă. Culpa este lipsa de interes! Dar nu numai lipsa de interes, ci şi folosirea acestei societăţi ca o vacă de muls, în care s-au introdus sute şi sute şi sute de angajaţi, la un moment dat aveau 700 şi ceva de angajaţi, din care vreo 80 nu veneau la lucru. Eu i-am trasat nişte sarcini domnului Filipescu, i-am spus: dom’le, societatea asta trebuie să fie pe profit, aici trebuie să rămână oameni care muncesc. Şi să rămână exact atâţia cât e nevoie ca treaba să meargă. Nu trebuie s-o folosim“.

Întrebat dacă au existat presiuni pentru angajări sau pentru oprirea unor concedieri, preşedintele Romeo Dunca a răspuns apreciindu-şi colegii de partid, precizând că aceştia sunt altfel decât cei dinainte şi că nu primeşte directive şi nici comenzi de la nimeni.
Afirmaţiile i-au fost întărite prin declaraţiile directorului Gheorghe Filipescu, care a precizat că, de fiecare dată când îl întâlneşte pe preşedinte, acesta îl întreabă cum stă şi-i cere să eficientizeze societatea pe care o conduce, dar „niciodată nu mi-a spus angajează-l pe ăla sau pe ăla“.

JCS-Antoniu Mocanu