Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Maşini avariate de copaci căzuţi, drumuri blocate, bucăţi de acoperiş smulse – sunt doar câteva dintre rezultatele vijeliei de cod portocaliu care s-a abătut asupra judeţului în noaptea de 28 spre 29 decembrie!

Potrivit avertizării meteo, viteza la rafală a vântului a depăşit 90-100 de kilometri pe oră, pentru astăzi aşteptându-se viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

Azi noapte, pompierii militari cărăşeni au avut şapte intervenţii de urgenţă, „pentru înlăturarea efectelor produse ca urmare a manifestării vântului deosebit de puternic înregistrat în zonă, fenomene meteo care au dus la căderea unor copaci pe partea carosabilă a drumurilor și a smulgerii unor elemente de acoperiș de pe imobilele de locuit. Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în zona localității Păltiniș –DN 58, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița intervenind pentru înlăturarea de pe partea carosabilă a drumului a unui copac căzut în zona localității Brebu – DN 58, cât și a unor elemente de acoperiș smulse/căzute (țigle, burlane), care prezentau un pericol pentru trecători, din municipiul Reșița (bulevardele Republicii şi Progresului, străzile Laminoarelor și Căminelor), un autoturism staționat în zona Bulevardului Republicii fiind avariat ca urmare a căderii unei bucăți din acoperișul unui bloc de locuințe. Din fericire, nu a fost înregistrată nicio persoană rănită în urma producerii acestor fenomene meteo periculoase“, ne asigură salvatorii cărăşeni.

JCS-A.M.