Frunzaverde si-a onorat promisiunea facuta almajenilor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

VALEA ALMĂJULUI – Şeful judeţului a verificat în teren stadiul lucrărilor la DJ 571B, Bozovici – Dalboşeţ – Şopotu-Nou.

Preşedintele CJ a fost însoțit de vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni, secretarul județului Ion Imbrescu, primarii comunelor Sopotu Nou și Dalboșeț, Baba Păun, respectiv Sorin Băcilă, și responsabili tehnici din cadrul Consiliului Județean. Pe drumul ce este de fapt principala arteră din Valea Almăjului, se poate circula de acum în condiţii normale, după ce, timp de doi ani, cât s-a aflat la Ministerul Dezvoltării din timpul guvernărilor Boc şi Ungureanu, nu s-a primit nicio alocare pentru reabilitarea lui.

Prezent la fața locului, președintele Consiliului Județean a declarat că „acest drum este rezultatul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, cunoscutul PNDI, prin care drumurile judeţene s-au luat de la consiliile judeţene, urmând să fie făcute pe un credit furnizor, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, respectiv, cu garanţii guvernamentale, însă a fost un fiasco. Pe acest drum nu se putea trece, din cauza gropilor. Erau adevărate cratere, după cum spuneau primarii din zonă”.

„Mai avem foarte mult de lucru în zonă, însă, de bine de rău, se poate circula. Nu la fel de bine, repet, ca pe celelalte drumuri județene care au rămas în proprietatea și administrarea Consiliului Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean. Asfaltarea drumurilor din Almăj, aflate într-o stare jalnică în ultimii ani, este o altă promisiune făcută almăjenilor şi onorată de Sorin Frunzăverde, după cea a redeschiderii spitalului din Bozovici.

Nina Curiţa