Caraş-Severin, Romania

Timişoreanul Andrei Abrudean are 25 de ani şi şi-a luat licenţa şi masterul în peisagistică la USAMVB Timişoara.

Tânărul a câştigat locul 1 la Handmade Jewelry, ce s-a desfăşurat la galeria Calpe din Timişoara în data de 23 noiembrie. După cum declară tânărul, pasiunea pentru această artă s-a născut în timpul facultăţii.

„Atras fiind de artă, frumos şi mediul înconjurator am ales să studiez ceva ce să le imbine pe toate trei. În acest fel am ajuns să fac peisagistică. În perioada facultăţii am ajuns să bricolez diverse lucruri de la cele mai mari la cele mai mici. Am început cu mici corpuri de mobilier pentru casă şi grădină, trecând uşor la obiecte de dimensiuni mai reduse. Ideea de a realiza accesorii din materiale neconvenţionale mi-a venit în momentul în care lucram într-o firmă de componente electronice. Acolo fiind înconjurat de o mulţime de piese interesante mi-a venit ideea de a le refolosi şi a le transforma în ceva frumos”, a mărturisit Andrei completând faptul că „inspiraţia vine pur şi simplu din jurul meu. Grija pentru mediul înconjurător mă inspiră de cele mai multe ori. Doar privind materiale care nu mai folosesc nimănui, ideile îşi fac loc printre alte gânduri”.

În afară de componente de calculator, pentru a crea acesorii tânărul artist foloseşte diverse materiale precum creioane colorate tăiate în forme diverse, dar şi pietre de râu îmbinate armonios cu sârmă din cupru reciclată. Cu toate acestea, cel mai mult îi place să lucreze cu plăcile electronice. „O privire asupra unei plăci este de ajuns şi imediat ştiu cum vreau să o transform. Placa electronică este materialul meu de suflet şi voi găsi întotdeauna câte un mod de a o pune în lumina reflectoarelor”.

Pentru omul de rând, handmade înseamnă un lucru creat manual, dar pentru Andrei Abrudean înseamnă mai mult: „Handmade pentru mine reprezinată mediul în care mă simt eu cel mai bine. Creez cu plăcere şi acest sentiment vreau să fie vizibil şi transmis. Consider că obiectele handmade aduc mare satisfacţie, atât celui care le crează, cât şi celui care le achiziţionează”.

Victor Ioan

Adaugă comentariu