Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Timea Socol, Miss România, și Frank William, Mister Brazilia, au fost desemnați câștigători ai Top Internațional Model of the World 2016. Concursul s-a desfășurat la Băile Herculane fiind pentru prima dată când stațiunea de pe Cerna găzduiește un asemenea eveniment. Au participat 20 de modele de pe trei continente. Participanții au avut de trecut proba costumelor tradiționale, a costumelor de baie și cea a ținutei de seară. Juriul a acordat premii pentru costume tradiționale, mers scenic, cel mai frumos corp și cel mai fotogenic model.

Premii și premii

Premiile pentru cele mai frumoase costume tradiționale au revenit Daniellei Emilio, Miss Luzon, și lui Frank William, Mister Brazilia. Concurenții cu cele mai frumoase corpuri au fost desemnați Jovana Jovancic, Miss Macedonia, respectiv Yordan Yordanov, Mister Bulgaria. Cei mai fotogenici au fost Rashmi Buntwal, Miss India alături de Yordan Yordanov, Mister Bulgaria iar premiile pentru cel mai bun mers scenic au fost acordate Timei Socol, Miss România și lui Remi Friedly, Mister Coreea de Sud.

miss-2

Emoțiile au atins punctul culminant când juriul a acordat premiile pentru Mister și Miss. Pentru titlul de Mister, locul III a fost acordat lui Miloș Radicevic, Mister Serbia, locul II lui Remi Friedly, Mister Coreea de Sud, iar locul I i-a revenit lui Frank William, Mister Brazilia. Pentru titlul de Miss, locul III i-a fost acordat Jovanei Jovancic, Miss Macedonia, locul II l-a obținut Amanda Manasievski, Miss Serbia, iar primul loc a revenit Timei Socol, Miss România.

Miss și Mister

Timea Socol are 19 ani, este din Brașov și este studentă la Londra, la Facultatea de Business din cadrul City University. Titlul obținut la Băile Herculane este al doilea titlu important după ce, anul trecut, a câștigat la concursul Miss Fashion TV Brașov. „Aceste premii reprezintă realizări importante pentru mine, care-mi dau multă încredere. La Londra, mă dedic exclusiv facultății și pot spune că, cu ocazia concursului de la Băile Herculane, m-am dedicat din nou modelling-ului după o pauză de un an”, a spus Timea Socol pentru Jurnal de CS. Cele zece zile petrecute la Băile Herculane i-au lăsat o amintire frumoasă. „Programul a fost foarte încărcat cu ședințe foto, sport, fitness, aquagym. Stațiunea e un loc frumos dar, în ultima vreme, a fost mediatizată puțin, deși pe vremuri acest loc era foarte popular”, a încheiat Timea.

timea-frank

Pentru Frank William, bucuria a fost imensă. „M-am pregătit foarte bine din toate punctele de vedere, așa încât speram că pot câștiga”, a spus tănărul de 24 de ani, student la master în domeniul informaticii. Concursul de la Băile Herculane a reprezentat prima sa prezență în România. A plecat cu amintiri frumoase despre natura, munții și cascadele pe care le-a văzut în cele zece zile petrecute în România. Dar mai ales i-au plăcut oamenii, mâncarea și băuturile românești. „Cât am stat în România, am participat la multe ședințe foto și la multe petreceri. Oamenii sunt frumoși aici iar mâncarea conține multe legume și salate, ceea ce e bun pentru condiția fizică deoarece, în Brazilia, se consumă mult orez. Despre băuturi… n-am cuvinte”, a spus Frank pentru Jurnal de CS.

Amintiri frumoase

Discutând și cu alți concurenți, putem fi mândri de impresiile cu care aceștia au plecat din România, de imaginea pe care stațiunea a făcut-o țării. Peisajele și natura l-au impresionat și pe I Naw Mai, Mister Myanmar. Tânărul de 23 de ani, model în țara sa, a petrecut o săptămână plină, în care ședințele foto, sportul și vizitele în Herculane și Timișoara au fost la ordinea zilei. „Știam câte ceva despre modul de viață al românilor, despre educația, religia și istoria României. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut la fața locului”, au fost cuvintele tânărului de 23 de ani.

miss-3

Prezența la Băile Herculane a reprezentat prima experiență românească și pentru Diana Haprova. La 27 de ani, Miss Estonia este model profesionist, fiind implicată și într-o carieră muzicală solo, ea având pregătire muzicală. „Am ajuns la Băile Herculane pe 22 august. Am făcut multe excursii, am vizitat Timișoara și alte locuri frumoase, am luat parte la multe ședințe foto. Mi-a plăcut mult aici și cu siguranță voi reveni. Oamenii sunt foarte drăguți, iar vremea a fost superbă. În Estonia, în această perioadă, nu sunt mai mult de 15 grade”, a spus Diana pentru Jurnal de CS.

Pentru Saksham Ghai, concursul de la Herculane a reprezentat primul contact nu doar cu România ci cu Europa, deoarece Mister India s-a aflat pentru prima dată pe bătrânul continent. În țara sa, tănărul de 21 de ani este model și actor, muncește 125 de ore pe săptămână, dar nici vorbă de oboseală pentru că adoră ceea ce face. „Pe 22 august am venit la Băile Herculane împreună cu familia. Am participat la ședințe foto în locații diverse, am vizitat cascade, biserici, muzee. Mi-a plăcut stațiunea, mi-au plăcut oamenii din România”, ne-a spus Saksham. Timp de 13 ani a locuit în SUA. Și acolo oamenii sunt frumoși dar sunt foarte ocupați, iar asta îi face distanți. Românii sunt mult mai deschiși iar asta i-a plăcut mult.

miss-4

Concursul a fost important și pentru stațiune, deoarece aceasta a câștigat notorietate. Motiv de bucurie pentru Marinela Badea, reprezentant al Asociației „Pro Turism Herculane” (APTH), gazdă a evenimentului. „Orice eveniment este important pentru noi, dar mai ales pentru stațiune”, a spus Marinela la finalul concursului. Pentru luna octombrie, APTH anunță o nouă conferință care va avea loc la Băile Herculane, continuând tradiția începută de APTH acum doi ani.