Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Primarul Timișoarei este nemulțumit de faptul că județul Timiș este în scenariul roșu, iar Caraș-Severinul nu. Dominic Fritz lansează, mai mult sau mai puțin voalat, acuzații la adresa autorităților cărășene, despre care sugerează că nu prezintă o situație adevărată a infectărilor cu Covid-19!

Totul a plecat de la numărul de testări efectuate zilele trecute în cele două județe. „Ieri (miercuri, 17 februarie – n.r.), în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2700 persoane – în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu. […] Strategia unor județe de a suprima situația adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toți”, a scris pe Facebook primarul Fritz.

„Nu comentez informaţii referitoare la Timişoara şi la judeţul Timiş, nu comentez afirmaţiile primarului Fritz pentru că fiecare autoritate îşi cunoaşte localitatea şi zona. Dar pot să spun că în Caraş-Severin se testează persoanele simptomatice conform normelor epidemiologice. De aici şi numărul mic de teste şi rezultate pozitive. De asemenea, în Caraş-Severin, în toate cazurile ţinem sub control anchetele epidemiologice, atât în planul personal cât şi profesional al persoanelor pozitive, prin urmare am reuşit să restrângem răspândirea coronavirusului. Nu contează afirmaţiile, eu ştiu că aici în Caraş-Severin ne facem treaba“, a fost răspunsul prefectul judeţului, Cristian Gâfu, la cele declarate de primarul Timișoarei.

JCS-N.C.