Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sala Sporturilor din Brăila a găzduit, timp de cinci zile, pe parcursul săptămânii trecute, finalele Campionatului Național de box pentru tineret. În competiție au urcat în ring și doi pugiliști de la C.S. Municipal Reșița, pregătiți de antrenorul George Radu.

Este vorba despre Marian Ruță (categoria 52 kg) și Ionuț Socareva (69 kg). Primul a avut evoluții foarte bune, până în semifinale, fază în care a pierdut cu 1-2, în disputa cu Ioan Pleș (Alba Iuia), după o o decizie controversată, în opinia antrenorului sportivului. Astfel că a trebuit să s emulțumească doar cu medalia de bronz. Oricum, performanța este notabilă, având în vedere faptul că atât el cât și Ionuț Socareva, care a ratat intrarea în semifinale, campioni naționali de juniori, sunt în primul an la tineret.

Prezent la Brăila, Francisc Vaștag, directorul general adjunct al C.S.M.R., și vicepreședinte al F.R. de Box, ne-a declarat: „Și părerea mea a fost că Marian merita să evolueze în finală. Dar, trebuie să recunosc faptul că meciul a fost foarte echilibrat. Pentru că au fost unele decizii în neconcordanță, am stat de vorbă cu cei trei arbitri. Ce să facem? Marian a ratat o șansă, dar băiatul din Alba Iulia, cu care este coleg la lot, nu are nici o vină. Și el este copilul nostru, fiindcă se pregătește la Reșița„.

Adaugă comentariu