Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Jucătorii de la Reșița Locomotives au încercat să promoveze fotbalul american și să atragă spre acest sport studenți de la Universitatea Eftimie Murgu.

„Am organizat un eveniment de prezentare a fotbalului american, ne dorim să promovăm acest sport inclusiv în rândul studenților și elevilor. Sperăm ca în urma acestei acțiuni de promovare să recrutăm și jucători. Vrem să familiarizăm oamenii cu acest sport și, dacă există doritori, să reușim să aducem lângă echipă viitori posibili antrenori de fotbal american”, a spus președintele Raul Siladi.

„Am fost aici și sezonul trecut, așa că acesta e al doilea sezon al meu la Reșița. Îmi place colaborarea cu gruparea reșițeană; Raul, managerul echipei, e un băiat foarte bun și ne ajută foarte mult. În sezonul trecut, după o pauză de trei ani, am reușit să formăm din nou echipa, iar anul acesta vrem să o ducem încă un pas înainte. Organizăm acțiuni de promovare, am reușit să recrutăm băieți noi, în jur de 10. De asemenea, am adus un jucător din Statele Unite, pe Willie Shierd, un vechi prieten cu care am colaborat și în Serbia”, a declarat antrenorul Bojan Kovacevic.

„Orașul e frumos, e o zonă nouă pentru mine, dar atmosfera este destinsă, îmi amintește de Serbia, unde am jucat. Am sentimentul că sunt acasă, colegii m-au primit cu căldură, așa că abia aștept să facem împreună lucruri bune pentru oraș și pentru echipă. M-am întâlnit cu câțiva jucători, mai avem mult de lucru, dar văd mult potențial”, a spus, la rândul său, Willie Shierd, noul quarterback al Locomotivelor.

Ștefan Moraru