Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a reunit miercuri, 1 iulie, la stadionul din Valea Domanului, dar jucătorii lui Alex Pelici nu s-au antrenat. Aceștia au făcut testele pentru coronavirus, iar dacă totul va fi în regulă, de joi fotbaliștii se vor apuca de treabă. Având în vedere faptul că se fac lucrări la suprafața de joc de pe stadion, antrenamentele vor avea loc pe terenul sintetic din Valea Domanului și la baza Gloria!

La reunire au fost prezenți 21 de jucători, iar ca și absenți motivați sunt Laurențiu Buș, Deivydas Matulevičius și Lorenzo Acka.

„Ne-am reunit cu gândul de-a face treabă. Cred că avem experiența necesară să reușim să ducem Reșița acolo unde ne dorim cu toții. Rămâne de văzut dacă vom reuși acest lucru într-un timp mai scurt sau mai lung. Ceea este clar este că ne dorim cu toții să ajungem în Liga 1. În paralel cu obiectivele echipei, avem ca și obiectiv să scoatem noi jucători. Știm că din Banat au plecat fotbaliști de talie națională și internațională. Ne dorim ca acest lucru să se repete. De asemenea, ne dorim să avem o colaborare foarte bună cu colegii noștri de la Centrul de copii și juniori. Lotul de jucători are calitate, este un lot matur. Ne dorim ca pe lângă fotbaliștii experimentați să introducem în teren și câțiva tineri, tineri din propria pepinieră. Știm cu toții cerințele care se vor impune în noul an competițional, adică să avem în teren jucători născuți în 2001 și 2002. După discuțiile pe care le vom avea cu antrenorii juniorilor, vom încerca să luăm câțiva tineri în cantonamentul echipei mari. După cum se știe, Vlad Chera s-a întors la Reșița și ne dorim să creștem câți mai mulți reșițeni. Pe lângă Chera, l-am adus și pe Caius Lungu, jucător pe care l-am mai antrenat. Este un jucător care ne poate ajuta atât din punct de vedere al valorii fotbalistice, cât și al caracterului. Legat de program, noi vom încerca în primul rând să respectăm protocolul medical. Doar ne-am reunit, nu am făcut antrenament, iar toți din cadrul clubului am fost testați. Așteptăm rezultatele, iar dacă totul va fi în regulă, ne vom antrena pe grupe, așa cum cere acel protocol. Vom intra în cantonament pentru două săptămâni pe plan local. De asemenea, vom disputa mai multe partide amicale și ne vom da seama la ce nivel vom fi înainte de startul Ligii 2. Mai avem câteva posturi care ar trebui acoperite. Vom vedea în perioada imediat următoare care jucători vor continua și care vor dori să plece”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

Președintele Cristi Bobar a spus: „A fost o reunire aparte. Ne bucurăm că ne-am reunit, dar avem și puține emoții. Nu știm ceea ce se va întâmpla. Nu avem o dată fixă legată de startul Ligii 2. Nu am pierdut în această perioadă prea mulți jucători, pot spune că a rămas același nucleu de jucători în proporție de 80%. A lipsit de la reunire Laurențiu Rus, care a ales să rămână la Cluj-Napoca și drept urmare a semnat cu Universitatea Cluj. Știam încă din iarnă că a venit la Reșița doar să ne îndeplinim obiectivul și apoi se va întoarce acasă. Alin Țegle va continua la Reșița încă un an de zile. În această perioadă vor mai veni jucători, probabil că unii vor mai pleca. Este perioada de transferuri și se poate întâmpla orice. Este clar că nu vom face foarte multe transferuri. Vom aduce doi, trei jucători. Ne dorim ca juniorul născut în anul 2002 pe care vom fi obligați să-l avem în teren să fie de la centrul nostru. Alex Pelici are de ales dintre șase sau șapte tineri jucători din pepiniera noastră. Vrem să nu mai împrumutăm juniori din alte părți. Trebuie să respectăm protocolul, s-au făcut acele testări de Covid-19 și așteptăm rezultatul. Sperăm că vom putea da drumul la antrenamente fără probleme. 21 de fotbaliști s-au prezentat la reunire, iar lotul ar trebui să fie de 24-25. Ne mai trebuie un portar și încă doi sau trei jucători. Nu ne grăbim pentru că se joacă play-off-ul la Liga 2 și momentan sunt doar discuții. Vom anunța transferurile după ce vom semna contractele. Este important că am reușit să menținem aceeași jucători și, de asemenea, este bine că vom avea un gazon foarte bun. Condițiile de pregătire sunt bune și trebuie să fim optimiști. Antrenamentele le vom face pe terenul sintetic și pe terenul de iarbă de la baza Gloria. Pe terenul mare nu se va putea intra încă două sau trei săptămâni. Va suferi mai multe tratamente și nu are rost să-l stricăm. Cantonamentul îl vom face în Reșița. Nu are rost să plecăm în alte părți în această perioadă, unde nu cunoaștem locurile. În străinătate nici nu se poate pune problema”.

Legat de partidele amicale, rosso-nerii vor întâlni câteva formații bune ale Ligii 2.

Programul meciurilor de pregătire:

Voința LupacCSM Reșița (15 iulie, Lupac, ora 17:00)

CSM Reșița – Șoimii Lipova (16 iulie, stadion Gloria, ora 11:00)

Universitatea Craiova 1948 SA – CSM Reșița (22 iulie, Drobeta-Turnu Severin)

CSM Reșița – Ghiroda și Giarmata Vii (25 iulie, la Reșița sau la Ghiroda, ora 11:00)

CSM Reșița – Universitatea Cluj (29 iulie, Hunedoara, ora 17:00)

CS Hunedoara – CSM Reșița (31 iulie, Hunedoara, ora 11:00)

Ripensia Timișoara – CSM Reșița (8 august, Timișoara sau Reșița, ora 11:00)

ASU Poli Timișoara – CSM Reșița (12 august, Timișoara)

CSM Reșița – CSC Dumbrăvița (15 august, Reșița, ora 11:00)

JCS-Ștefan Moraru