Fotbalistele de la Banat Girls au început pregătirea - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevele lui Daniel Amariei se vor antrena zilnic, timp de cinci săptămâni, pentru partea a doua a sezonului de Liga 1, în mare parte pe terenul de la Minda. De pregătirea fizică a fetelor se va ocupa Octavian Bârsanu!

De asemenea, în această perioadă, conducerea clubului reșițean a reușit să finalizeze și un transfer. Este vorba despre Olga Zezlukina, de la Universitatea Galați. De la primul antrenament au lipsit motivat câteva fete, dar Amariei speră să aibă în cel mai scurt timp tot lotul de 18 fete la ședințele de pregătire. ACS Banat Girls ocupă locul 10 în Liga 1 de fotbal feminin, cu 6 puncte obținute în 11 partide jucate.

„Pe 8 februarie am avut primul antrenament colectiv din 2021. Din păcate, nu au putut fi prezente toate fetele la reunirea lotului. Două fete se află în izolare, una se recuperează după o accidentare, iar două junioare au început deja școala și n-au putut să participe, plus cele două moldovence care sunt la lotul național. Cu greu am reușit să le păstrăm în lot pe cele două fotbaliste din Republica Moldova, iar în acest moment se pregătesc cu naționala țării lor pentru un nou meci din preliminariile Campionatului European. Pe ultima sută de metri, am reușit să facem și un transfer foarte important pentru noi. Este vorba despre o jucătoare foarte bună de la Universitatea Galați, care va sosi în weekend la Reșița și care evoluează în centrul apărării. Ucraineanca Olga Zezlukina se va alătura lotului echipei reșițene, la care se mai află cele două moldovence de națională Rita Panova și Violetta Mitsul. Urmează cinci săptămâni de pregătire intense și vom încerca să tragem tare la antrenamente, timpul până va începe campionatul este unul scurt. Sperăm că vom fi în formă maximă la primele meciuri din play-out. Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem toate fetele la antrenament și toate lucrurile să revină la normal. 90% din pregătire o vom face pe terenul de la Minda și probabil vom intra și în sala de forță. Totul depinde de programul de pregătire fizică pe care ni-l stabilește Octavian Bârsanu. Am fi dorit să mergem și într-un cantonament, dar nu cred că dispunem de fondurile necesare. Cel mai probabil vom face câte două antrenamente pe zi la Reșița. Am mare încredere în Octavian Bârsanu și sunt convins că prin metodele lui fetele vor fi la capacitate maximă, deoarece a demonstrat de ce este capabil cu atleții pe care-i pregătește. Vom aborda partea a doua a campionatului cu un lot format din 18 jucătoare”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul ACS Banat Girls Reșița.

JCS-Ștefan Moraru