Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița a pierdut ieri, scor 2-3, partida de pe teren propriu cu Asociația Fotbal Club Fair-Play, meci disputat pe terenul sintetic din Valea Domanului. Înaintea acestui meci, oaspetele nu aveau nicio victorie obținută!

Scorul acestei partide a fost deschis de Adelina Ion, iar Nicoleta Lazăr a majorat diferența. Astfel, reșițencele au condus cu scorul de 2-0 și totuși au fost egalate, iar la ultima fază a meciului au primit gol printr-o lovitură de cap în urma unui corner.

„Eu le-am spus de luni fetelor să se mobilizeze foarte bine, pentru că vom avea un meci foarte greu. Le-am văzut încă de la încălzire că nu au fost 100% montate, nu-mi pot da seama ce s-a întâmplat. Am avut 2-0 la un moment dat, apoi, la o fază penibilă am luat un gol de cascadorii râsului. Când ne aranjam zidul am luat gol. Parcă suntem începători. Am luat şi al doilea gol, dintr-un şut de la 40 de metri, iar în ultima secundă am încasat şi golul de 3-2. La 2-2 am avut destule ocazii, dar nu am reuşit să le fructificăm. Nu ştiu ce au în cap fetele, s-au văzut învingătoare, îşi făceau probleme cine dă gol, câte goluri dăm… nu pot să-mi explic absolut nimic din ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, încerc să uit această zi penibilă din viaţa mea. Cred că a fost cea mai urâtă zi din cariera mea de antrenor. Mai sunt trei meciuri, după care o să tragem linie. Cu asemenea atitudine, cu plimbări pe teren, nu avem ce să căutăm în Liga 1”, a declarat, dezamăgit, antrenorul Daniel Amariei.

„Un joc dus până la extrema tensiunii nervoase. Eu am hotărât acum doi ani ca echipa asta să fie formată doar din jucătoare de pe plan local, amatoare, care să parcurgă un ciclu de patru ani. De aceea, media de vârstă a echipei, poate pare neverosimil, este de 17 ani. În lotul de 24 sunt doar trei jucătoare senioare, restul sunt toate născute în 2003, 2004 şi 2005. Având o îmbunătăţire a jocului de la etapă la etapă, speranţele noastre sunt tot mai mari. Ne-am gândit că putem bate la Reşiţa. La fiecare joc ne gândim să dăm gol, indiferent de adversar, chiar şi dacă jucăm cu Clujul”, a spus la final Ion Bărbăcioru, antrenorul echipei oaspete.

Banat Girls: Margarita Panova, Ștefania Roksa, Violeta Mitul, Elena Ruvilă, Lidia Căuni, Denisa Burdan, Nicoleta Lazăr, Paula Muntean, Daria Muntean, Rebeca Ursachi și Adelina Ion. Rezerve: Francesca Kovacs, Roxana Rotaru, Oana Stoianov, Daiana Crăciun și Ana-Maria Păuțu.

Urmează un joc în deplasare pentru Banat Girls, care va fi miercuri, 11 noiembrie, cu Piroș Security Arad.

JCS-Ștefan Moraru