Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asistentul medical care a fost suspect de coronavirus, internat la Timișoara, ar putea fi externat vineri, potrivit medicilor timişoreni!

Asistentul medical din Reșița, care a îngrijit patru pacienți cu coronavirus în Germania și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, nu mai are febră și starea sa este stabilă. În plus, rezultatele testelor au arătat că nu este infectat cu coronavirus.

Pacientul de 25 de ani este încă internat la Timișoara, dar starea sa este bună. Conform doctorilor, nu mai are febră și tușește rar, așa că ar putea fi externat chiar mâine, vineri, 14 februarie, după ce și testele realizate la Institutul „Matei Balș” din București au ieșit negative în ceea ce privește posibila infecție cu coronavirus.

„Starea pacientului este bună. Nu mai face febră. Tușește rar. Îl menținem încă o zi sub observație și, cel mai probabil, îl externăm mâine. L-am scos din departamentul special”, a spus, pentru tion.ro, doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

Potrivit DSP Caraş-Severin, având în vedere că pacientul are doar rhinovirus/enterovirus, testele în acest sens fiind pozitive, nu se mai recomandă izolarea contacţilor pacientului.

JCS-N.C.

Adaugă comentariu