Caraş-Severin, Romania

ANINA – Investiţia se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei şi cuprinde lucrări de reabilitare doar la exteriorul acestei clădiri, nu şi în interior!

După Clubul Elevilor şi fosta Casă a Pionierilor, o altă clădire aflată în administrarea Primăriei Anina va fi reabilitată cu bani din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe Componenta 10- Fondul Local. De curând, viceprimarul cu atribuții de primar al oraşului Anina, Daniel Danu, a semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul de finanţare pentru reabilitarea energetică a fostului hotel din cartierul Steierdorf.

Potrivit legislaţiei, pentru acest obiectiv urmează întocmirea proiectului tehnic, studii de rezistenţă, precum şi obţinerea altor avize, după care Primăria Anina va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările. Având în vedere faptul că, în toamna anului 2020, Guvernul a aprobat atestarea ca stațiune turistică de interes local a orașului Anina, fostul hotel din cartierul Steierdorf ar putea fi reintrodus în circuitul turistic, desigur, după lucrări de modernizare ale interiorului acestei clădiri, pentru care vor trebui, însă, găsite, alte fonduri.

JCS-Nicoleta Moraru