ORAVIŢA – Administraţia locală din Oraviţa continuă investiţiile în baza materială a unităţilor de învăţământ. Cu bani europeni, clădirea monument istoric a fostului gimnaziu de fete „Regina Maria” va fi complet restaurată, în momentul de faţă lucrările fiind în plină desfăşurare!
Proiectul de reabilitare este unul deosebit de amplu, iar în prezent se lucrează la montarea tâmplăriei din lemn stratificat. Pe lângă lucrările de reabilitare, proiectul mai prevede şi amenajarea Parcului Central, susţin reprezentanţii primăriei. După finalizarea lucrărilor, elevii vor beneficia de condiţii foarte bune de studiu, va fi amenajat un cabinet medical, o sală de afterschool, o bibliotecă, precum şi cabinete de limbi străine şi psihologie.
„Restaurăm trecutul pentru că vrem să avem grijă de viitor! Clădirea datând din anul 1869 este inclusă într-un proiect mai amplu de punere în valoare a centrului istoric, care presupune, de asemenea, reabilitarea şi amenajarea Parcului Central. Odată finalizate lucrările, vom avea o clădire nouă, modernă, în care își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar al Liceului Teoretic «General Dragalina». Principalele lucrări de intervenție presupun consolidarea structurii clădirii, readucerea fațadei principale la forma inițială prin refacerea balconului ce a fost demolat și refacerea tencuielilor exterioare, refacerea finisajelor interioare și exterioare, recompartimentarea sălilor astfel încât, elevii să beneficieze de cabinet medical, o sală de afterschool, bibliotecă și cabinete pentru psihologie și limbi străine. Restaurarea clădirii fostului Gimnaziu de fete «Regina Maria» este o dovadă că școlile orăvițene au rămas o prioritate și continuăm să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean care, la rândul său, va trece prin lucrări de reabilitare, la fel ca și clădirea primăriei. Toate aceste investiții vor transforma în realitate ceea ce părea doar o provocare: readucerea la viață a centrului istoric, cu monumentele sale unice.“, au precizat reprezentanţii Primăriei Oraviţa.
JCS-Nicoleta Moraru