Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, ieri, în Centrul civic al Reşiţei pentru ceea ce trecătorii numeau protest spontan. De fapt, platoul central adunase o parte dintre foştii angajaţi ai Prescom-ului, veniţi acolo pentru a-şi revendica salariile compensatorii pe care nu şi le-au încasat şi bonurile de masă restante. Mai mult, subiectul este învăluit de o serioasă aură penală, pentru că pe fişele fiscale ale oamenilor, salariile compensatorii figurează ca achitate.

Oamenii veniseră la o întâlnire cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, însă la eveniment au participat şi alţi angajaţi ai municipalităţii.

De fapt, pentru a nu fi puşi pe drumuri, foştii salariaţi ai Prescom-ului fuseseră invitaţi să-şi aleagă câţiva reprezentanţi pentru discuţii. Oamenii au demonstrat cu acte că, deşi în conturile de card nu le-au intrat respectivele plăţi compensatorii, fişele fiscale semnate de către conducerea Prescom-ului prevăd sumele aferente acestora.

Potrivit primarului Mihai Stepanescu, „este vorba despre un abuz, cineva a furat din banii oamenilor“. Deşi Prescom-ul era sub autoritatea consiliului local în perioada pentru care trebuiau acordate salariile compensatorii, reprezentanţii municipalităţii s-au oferit să sprijine oamenii în demersurile lor, inclusiv pe latură penală. Vom reveni.

Antoniu Mocanu