Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Doar cel renovat, al fostului liceu forestier, unde-și are acum sediul societatea Cazare și Servicii Publice va rămâne în administrarea acesteia!

Ultima ședință a adus pe masa aleșilor locali un proiect privind darea în administrare către cei de la Cazare și Servicii Publice a celor trei internate de pe raza municipiului: unul cât de cât renovat, cel de pe Tribunalului, alte două, cel al Liceului Traian Doda și Liceului Auto, devenite focare de infecție, asta și din cauză că adăpostesc oameni ai străzii.

„Aici aș avea un amendament. Doar cel care este folosit în momentul de față să-l dăm la Cazare și Servicii Publice, celelalte două să rămână la UAT pentru că nu pot fi exploatate de societate și nici nu există vreo posibilitate să se facă ceva cu ele, societatea nu are fonduri pentru renovare”, a spus, via Zoom, liberala Andra Pleșa. Pentru că unii dintre consilieri nici măcar nu știau unde se află aceste internate, președintele de ședință Valentin Dascălu i-a luminat: „E vorba de cel de la Auto, din spatele liceului și cel de pe 28 martie sau Episcop Popeea cum îi spune acum, al Liceului Traian Doda, trebuie să prindem ceva proiecte să le refacem că altfel pică“.

Gând la gând, pentru că imediat a intervenit city managerul Florin Bogdea, care i-a anunțat pe consilieri că „cel de pe Popeea am zis că-l prindem într-un proiect european și atunci ar fi bine să fie la UAT Caransebeș”. Asta după ce fostul director adjunct de la Traian Doda, consilierul Codruța Cristescu, spusese în perfectă cunoștință de cauză că „cel de pe Episcop Popeea e praf, cu acela trebuie făcut ceva”.

Lămuriți că UAT Caransebeș poate obține mai repede fonduri pentru reabilitare decât o societate comercială, toți aleșii locali au fost de acord cu amendamentul Andrei Pleșa, astfel că societatea Cazare și Servicii Publice rămâne doar cu internatul unde-și are sediul, celelalte două revenind administrației locale în încercarea de a le reabilita, dacă, evident, vor exista și fondurile necesare pentru așa ceva. În acte, cele trei imobile au o valoare de inventar destul de mare: 804.233,76 lei cel de la Forestier, 2.987.153,97 lei cel de la Auto și 1.573.500, 84 lei cel de la Traian Doda.

JCS-R.M.