Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Noul prefect de Caraș-Severin a depus jurământul în această dimineață, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, dar și a altor numeroși oficiali de la nivel județean și local.

Florența Albu a mai fost prefect, lucrează de 27 de ani în această instituție și are o experiență deosebită în procesul administrativ, dar și în proiectele de dezvoltare economică a Caraș-Severinului. Șeful MAI, Marcel Vela, a dat citire hotărârii de guvern prin care Albu este numită temporar în funcția de prefect, după care aceasta a depus jurământul.

„E un moment absolut special pentru mine, am depus din nou jurământ de credință patrie mele, județului meu și cetățenilor acestui județ, ceea ce mă obligă să-mi fac datoria cu responsabilitate și credință. Sunt extrem de onorată, mulțumesc domnului ministru Marcel Vela și celor care au avut încredere în mine și îi asigur că-mi voi face datoria în litera și spiritul legii. Lucrez în Instituția Prefectului de peste 27 de ani și în tot acest timp am avut credința că este o instituție de elită, dar și de echilibru în administrație. Din păcate, în ultima perioadă nu se mai acordă sufcientă atenție pregătirii profesionale a funcționarului public, ceea ce se vede, cu părere de rău spun asta. Trebuie să punem accent și pe dezvoltarea economică a județului. De aceea, solicit instituțiilor deconcentrate, serviciilor MAI, primarilor și conducerii CJ să facem împreună o echipă, iar pe perioada mandatului meu, atât cât va fi, cuvintele de ordine să fie eficiență, profesionalism, transparență, ca să avem un exercițiu administrativ responsabil și benefic pentru cetățeni. Îi mulțumesc și domnului Matei Lupu pentru activitatea desfășurată”, a spus noul prefect, Florența Albu. Numirea acesteia e considerată de vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, drept „cea mai potrivită în acest moment, e un profesionist cu o conduită ireproșabilă”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a cerut noului prefect să redeschidă pentru cetățeni ușa principală a Prefecturii Caraș-Severin, care stă închisă de 19 ani. Totodată, Vela i-a asigurat pe cei care lucrează în administrație și în celelalte structuri care sunt în subordinea MAI că au în ministru un partener: „În 2000 am fost prefect și am deschis ușa Prefecturii. De 19 ani încoace, PSD-ul a închis ușa principală a Prefecturii pentru cetățeni, nu știu ce mentalități, ce viziuni geopolitice, tactice, manageriale, au avut cei care au decis să închidă ușa. Ca ministru al Afacerilor Interne vreau să o rog pe doamna prefect ca, începând de astăzi, ușa Prefecturii Caraș-Severin să rămână deschisă pentru cetățeni, ușa principală nu este pentru miniștri, ambasadori sau privilegiați, este pentru cetățeni. Putem face toți o echipă de elită pentru ca județul Caraș-Severin să fie ceea ce merită. Doamna prefect, domnilor primari, domnilor directori de instituții, stimată presă, aveți în mine un partener ca împreună să facem acest județ mai bun”.

Numirea Florenței Albu în funcția de prefect survine după scandalul permiselor de port-armă din Caraș-Severin, în urma căruia fostul prefect, Matei Lupu, a demisionat!

Nina Curița