Caraş-Severin, Romania

TÂRNOVA – Oamenii din Târnova au nevoie de apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate și acces la sănătate!

Situată geografic în imediata vecinătate a municipiului Reșița, Târnova pare încremenită într-un trecut incert. Drumul până acolo, peste piatra cubică a DJ 882, nu este unul de plăcere, iar la alternativa prin Soceni se pierde mult timp. Timp pierdut pentru locuitorii din centrul de comună, Târnova, și satul aparținător Bratova s-au dovedit și ultimii 12 ani, în care oamenii nu doar că au îmbătrânit sperând să revină și ei în rând cu lumea, ci au fost martori la degradarea continuă a ceea ce a fost cât de cât bun, a lucrărilor începute, dar nefinalizate. Din 2012, numărul locuitorilor comunei a scăzut de la 1.732 la 1.610, o treime a acestora având azi vârste de peste 60 de ani. Dacă accesul la apă curentă, canalizare, drumuri civilizate și servicii de sănătate le-ar însenina acestora traiul, pentru cei tineri ar reprezenta cu siguranță motive pentru a nu-și părăsi părinții, casele și localitatea, iar pentru cei plecați, argumente pentru a se reîntoarce.

„Putem ieși din această încremenire dezvoltând Târnova, cu o administrație liberală și deschisă către comunitate, hotărâtă să acceseze fondurile europene necesare refacerii infrastructurii și modernizării localității. Vom investi în sănătate, învățământ, cultură și digitalizare, pentru a aduce Târnova în secolul XXI, pentru a readuce Târnova în rând cu lumea!“, declară Florea Walter, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei.

Lucrând de peste 20 de ani la Reșița „în combinat“, în prezent ca maistru, Florea Walter nu s-a implicat în politică decât în ultimii trei-patru ani, constatând asemeni consătenilor săi că nimic nu se schimbă în bine în viața lor, ci din contră. „Între locuitorii Târnovei și Bratovei – unde sunt peste o sută de case mai răsfirate decât în centrul de comună – actuala administrație n-a făcut nicio diferență, pentru că niciunde nu a făcut nimic!“, adaugă candidatul liberal în vârstă de 41 de ani, târnovan care locuiește în Bratova. Cele afirmate de acesta se confirmă atât la o vizită în comună, cât, mai ales, consultând evidențele administrației: niciun proiect accesat, niciun contract relevant semnat, nicio lucrare serioasă scoasă la licitație! Drept care, principalele obiective, și urgențe, ale liberalului Florea Walter pentru Târnova sunt: rețea de apă, canalizare, drumuri asfaltate, dispensar modern și cămin cultural funcțional!

Comandat de PNL Filiala Caraş-Severin. Executat de SC NV WOTAN MEDIA SRL. Cod mandatar financiar 21240015