Floarea Almăjului, umbrită de fibra optică - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Lipsa internetului lasă fără clienți o pensiune din Bozovici. Situație salvată la intervenția noastră. Pe scurt, aceasta este pățania soților Florentina și Mihai Cziple!

În 2015, cei doi au deschis pensiunea de la nr. 436, grație unui proiect finanțat din fonduri europene. Tot atunci au tras cablu tv și internet apelând la serviciile DIGI, pe care le-au plătit fără întârziere deși, conform domnului Cziple, au fost întreruperi dese de semnal. Până recent, când DIGI i-a înștiințat că a hotărât trecerea serviciilor pe fibră optică și că va veni o echipă să realizeze înlocuirea cablului.

„Până în prezent au venit trei echipe. Primele două au spus că nu se poate înlocui cablul pe vechiul traseu. Am discutat despre un nou traseu, dar au spus că e complicat. A treia echipă, în data de 19 mai, a hotărât să se apuce de treabă, având în dotare două scări, un patent, o șurubelniță și o bormașină fără burghie. După ce au făcut deranj, s-au blocat la un zid. Au plecat spunând să efectuăm noi lucrarea, iar ei vor veni să constate și să întocmească procesul verbal de execuție. Ne-au pus la dispoziție și fibra optică”, aflăm de la Mihai Cziple. Din spusele sale, mai reținem că, după cele întâmplate, clienții și-au anulat programările și pensiunea este închisă. „S-a rezolvat! Ca la noi”, încheie Cziple.

Despre cele semnalate de Mihai Cziple, am discutat cu directorul DIGI, Cezar Lăcătușu. Acesta ne-a promis că va verifica cele întâmplate și va lua măsuri pentru remedierea situației. Lucru confirmat de Mihai Cziple, care ne-a spus că a fost sunat de către cei de la DIGI pentru a fixa o dată la care a patra echipă să se prezinte la pensiune. Concret, zilele acestea, meseriașii vor veni din nou la fața locului. Poate de data asta va fi cu noroc pentru pensiunea cu capacitate de cazare de 12 locuri la care, de regulă, clienții vin în weekend, unii cu rezervări, alții fără. Cum sezonul cald e perioada de vârf în turism, afacerea soților Cziple poate reveni la normal după intervenția noastră.

JCS-Ionel Ivașcu