Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu apreciază controalele făcute de ANAF la persoanele fizice care au făcut comerț online, dar recomandă autorității să înceapă să lupte cu marea evaziune, care contează cu adevărat și care ar putea aduce încasări considerabile din taxe!

Despre controalele ANAF la persoanele fizice care au făcut comerț online, șeful social-democraților cărășeni a declarat: „Este bine că ANAF se ocupă și de aceste zone de mică evaziune de apartament a unor persoane fizice, după ce a verificat averile altor persoane fizice. Așteptăm însă ca PNL să solicite deputatului liberal care conduce ANAF să înceapă cu aceeași hotărâre și acțiunile pentru combaterea marii evaziuni fiscale din România. Să vedem aceeași determinare a președintelui ANAF și în lupta cu marile firme care folosesc tot felul de mecanisme de «optimizare» fiscală și își exportă profiturile în paradisuri fiscale, fără a plăti taxele cuvenite în România.“

În vreme ce Fiscul e cu lupa pe legăturile de verdețuri de la maica Floarea, unde evaziunea fiscală este aproape de nivelul mării, deputatul cărășean crede că eforturile ar trebui îndreptate spre marii evazioniști, în cazul cărora am putea vorbi de sume considerabile. „E ușor să te lupți cu mica evaziune, dar aceasta nu aduce sume mari la buget. Poate începe lupta și cu marea evaziune care contează cu adevărat!“, a încheiat Hurduzeu.

JCS-T.K.