Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar dacă părea de nedezrădăcinat birocrația împământenită și la capitolul primilor pași ai unei firme, minunea este pe cale să se întâmple!

Deputatul cărășean Dumitru Rujan dă vestea cea bună: „Alături de mai mulți colegi liberali parlamentari, am semnat un proiect de lege care prevede înregistrarea integrală online a firmelor în maxim 3 zile. Senatorii au adoptat acest proiect benefic mediului de afaceri. Urmează să îl adoptăm și la Camera Deputaților, care este decizională“.

Potrivit oficialului, printre noutăți se numără faptul că actul constitutiv se poate întocmi online, prin completarea unui formular-tip, disponibil pe pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului. Actul constitutiv se semnează de către toți fondatorii sau de reprezentanții acestora cu semnătură electronică calificată. Cererile de înregistrare se pot semna cu semnătură electronică și se pot transmite prin mijloace electronice. Iar certificatele de înmatriculare și certificatele constatatoare vor putea fi emise și online, cu semnătură electronică.

JCS-A.M.