Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este vorba de finanțarea clubului sportiv al municipiului Caransebeș, a cărei înființare mai așteaptă.

Asta pentru că proiectul prin care primarul Felix Borcean a propus Consiliului Local înființarea clubului și organigrama acestuia nu a găsit suport în rândul aleșilor liberali. Noul club ar urma să cuprindă secții de atletism, lupte, judo, volei, fotbal și șah și, potrivit primarului Borcean, ar fi finanțat din banii rămași necheltuiți pe proiectele pe Legea 350, adică aproape 100 de mii de lei. „Nu am înțeles de ce s-au opus înființării clubului sportiv, sunt 100 de mii de lei rămași pe Legea 350. Pasul 1 era aprobarea denumirii, pasul 2 era aprobarea în Consiliul Local, fără acestea nu putem înființa clubul”, s-a arătat surprins Borcean.

Nu de aceeași părere sunt cei de la PNL și chiar un consilier social-democrat, Gavrilă Ardelean, care i-a cerut edilului „să facă un proiect ca lumea”. La rândul lor, consilierii liberali susțin că sunt de acord cu înființarea clubului, dar au o problemă cu finanțarea, mai precis cu sursele de finanțare, care în opinia lor nu există în momentul de față.

„Dacă facem un calcul, patru angajați cu salarii medii brute de 4.000 de lei pe lună ori șase luni rămase din acest an înseamnă 96 de mii de lei. Mai rămân pentru sport 4 mii de lei pe șase luni. Cei patru angajați vor face șah, judo, fotbal sau atletism? Ca să nu mai spunem că din ce știm noi, banii rămași pe Legea 350 vor fi alocați pentru Casa de Cultură, pentru că acești bani au fost promiși în mai multe părți. Doar de dragul să înființăm un club și lasă că vom vedea, nu are rost”, a declarat Andrei Ungur, liderul interimar al PNL Caransebeș.

Și această chestiune ar și-ar putea găsi rezolvarea în „extraordinara” de azi, 2 iulie, convocată de primarul Felix Borcean.  R.M.