Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În acest weekend de foc, la Valeapai s-a desfăşurat a doua etapă şi ultima a evenimentului Color the Village (Colorează satul)! Echipa de la Acasă în Banat împreună cu cei 50 de voluntari şi-au atins obiectivul: 30 de case zugrăvite!

Pe o căldură sufocantă, 50 de voluntari au revenit în weekend la Valeapai, pentru a finaliza lucrările la casele rămase din prima etapă a evenimentului Color the Village din iunie, precum şi pentru unele retuşuri şi reparaţii necesare. Împărţiţi pe echipe, voluntarii vechi, dar şi mai noi, au muncit cu spor, tot ce a fost început a fost terminat, obiectivul celor 30 case fiind atins de echipa de la Acasă în Banat. Cu mult efort şi determinare, micul sat al comunei Ramna a devenit nu numai colorat, dar şi mai primitor, spun reprezentanţii acestei asociaţii.

„Cu multă determinare, pe o căldură greu de suportat, am reușit să ne atingem obiectivul de zugrăvi 30 de case la ediția a V-a a Color the Village! După ce vineri am avansat foarte bine, sâmbătă am primit întăriri de la voluntari care au venit cu forțe proaspete, astfel că ne-am strâns în total circa 50 de persoane. În cele două zile am lucrat la 8 case, dintre care unele au fost cu probleme neprevăzute, altele nu au putut fi terminate în timp util pentru că au necesitat multe reparații și au avut suprafețe mari (mai multe corpuri, case pe colț), și până la casele rămase restante care acum au fost zugrăvite pentru prima dată. Chiar dacă a fost foarte cald, echipele au muncit intens, până la lăsarea întunericului, ca totul să fie așa cum ne-am dorit. Suntem foarte recunoscători tuturor celor care s-au implicat pentru ca împreună să reușim ce ne-am propus! Le mulțumim sponsorilor, donatorilor și partenerilor, voluntarilor și localnicilor care s-au implicat alături de noi. De astăzi, satul Valeapai este puțin mai colorat, mai viu, mai primitor și ne bucurăm să credem că am contribuit și noi puțin. Vă invităm pe toți să veniți să îl descoperiți!“, au transmis cei de la Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru

Foto: Acasă în Banat