Filtre în Caraş-Severin pentru depistarea unui deţinut - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

VEST – Mobilizare generală în rândurile polițiștilor, după ce un deținut a reușit să evadeze de la un punct de lucru din Buziaş al penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara!

Agenții de penitenciare au descoperit că deținutul lipsește, miercuri în jurul orei 9.50. Au dat imediat alarma, iar pentru prinderea acestuia au fost organizate grupuri de căutare și au fost blocate căile de acces în Buziaș. Deținutul, un tânăr în vârstă de 30 de ani, ispășea o pedeapsă de 1 an și 3 luni pentru conducere sub influența alcoolului. Era încarcerat în regim semideschis și desfășura activități la punctul de lucru al penitenciarului, la Buziaș.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră”, transmit reprezentanții Penitenciarului Timișoara. Atunci când va fi prins deținutul va fi cercetat penal pentru infracțiunea de evadare. El riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și trei ani.

Poliţiştii din Caraş-Severin fac filtre pe raza judeţului. Deţinutul are o înălţime de 182 cm, ochi albaştri, şaten şi o cicatrice pe braţul stâng.

JCS-L.A.