Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – AquaCaraş se ţine de cuvânt şi se mişcă rapid în găsirea constructorilor pentru lucrările ale căror contracte au fost reziliate în ultimii ani. Una din cele patru lucrări ale AquaCaraş, abandonate de constructorul iniţial, şi-a găsit executant.

Este vorba de proiectul CS-CL-01, construcţia şi reabilitarea surselor de apă şi a staţiilor de tratare a apei potabile în Reşiţa, Bocşa, Anina şi Oraviţa. Valoarea totală a contractului este de 11.498.670 lei şi durata de execuţie este stabilită la 19 luni. Lucrarea va fi executată de asocierea: SC EXPLO MINING COAL SRL, SC ELECTRO EUROSTAR SRL şi SC GAVELLA COM SRL. Proiectul trebuia executat iniţial de asocierea: SC TELDRUM SA, SC EDAS EXIM SRL şi SC GEOFOR SRL. Aceştia au sistat operaţiunile după un an în care nu au făcut nici un progres semnficativ în teren, având măcăr decenţa de a nu depune nici o cerere de decontare către AquaCaraş.

Poate noua asociere de firme va duce la bun sfârşit operaţiunea şi în 2021 acest proiect va fi recepţionat şi dat spre folosinţă. Cu această ocazie, scuzele prezentate de Filipescu primarului Aninei şi locuitorilor de acolo capătă o altă greutate şi trec de la nivel de vorbe la stadiu de fapte.

JCS-Flavius Militaru