Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Șeful AquaCaraș, Gheorghe Filipescu, e ferm după ce, zilele trecute, muncitorii de la Erbașu, cei care se ocupă de lucrări, s-au trezit peste ei cu mai mulți angajați ai Direcției de Cultură Caraș-Severin, veniți special de la Reșița, care le-au cerut să stopeze lucrul din cauză că nu ar avea avizele necesare!

Lucrările sunt incluse în proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Caransebeș, proiect european de multe milioane de euro, și au ajuns în zona centrală a municipiului, acolo unde sunt amplasate și mai multe terase. Gheorghe Filipescu, directorul operatorului de apă, spune că nu-i înțelege pe angajații de la Cultură, iar lucrările vor continua.

„Nimic nu poate împiedica lucrările din centrul municipiului Caransebeş. Avem toate avizele şi autorizaţiile necesare. Mai mult, cu cei de la Cultură şi cu încă o firmă avem contract de cercetare arheologică prealabilă. La Direcţia pentru Cultură s-a tot schimbat conducerea, altfel nu îmi explic de ce nu ştiu ei nişte lucruri. Lucrările merg mai departe, AquaCaraş nu îşi permite să piardă proiectul. Ele se pot opri, dar temporar, în cazul în care se descoperă vreun schelet, vreun vestigiu, dar nu cred că e cazul. Altfel, nu!“, ne-a declarat Filipescu.

Deocamdată se lucrează la decopertarea dalelor de pe centru, urmând ca apoi să se treacă la săpăturile propriu-zise pentru schimbarea țevilor.

JCS-R.M.